461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Spořílkův blog

Jak vybrat kuchyňský robot

aktualizováno: 18. 3. 2024 Petra Břízová

Rádi vaříte a trávíte hodně času v kuchyni? Chcete své kuchařské a pekařské umění posunout o vyšší level nebo naopak patříte mezi ty, co svůj čas v kuchyni chcete zkrátit na minimum a ušetřit si co nejvíce ruční práce? Koupí kuchyňského robota nemůžete ani v jednom případě pochybit. Ten správný kuchyňský robot vám přinese do vaší domácnosti nejen skvělého pomocníka, ale určitě i vzbudí touhu neustále tvořit ty nejlepší pokrmy pro vaši rodinu a zjednoduší váš kulinářský zážitek.

Přečíst článek

Jak vybrat pračku

aktualizováno: 9. 3. 2024 Petra Břízová

Pračka je nezbytnou součástí každodenního života a bez ní si většina z nás nedokáže představit fungování svého domova. Potýkáte se s poruchou pračky a hledáte novou pračku nebo vlastníte pračku, avšak zjišťujete, že náklady na elektřinu rostou a prádlo není tak čisté, jak byste si představovali? Nyní je ideální okamžik přemýšlet o výměně a investovat do modernějšího a energeticky efektivnějšího modelu. Doufáme, že vám naše rady při výběru pomohou.

Přečíst článek

Proč si pořídit No Frost ledničku?

aktualizováno: 18. 3. 2024 Petr Kembický

Dosluhuje vaše stará chladnička a uvažujete nad její výměnou za ledničku vybavenou systémem No Frost? Skvělá volba! Beznámrazové chladničky jsou nejen velmi úsporné, ale na rozdíl od klasických ledniček prakticky bezúdržbové. Co to znamená?

Přečíst článek

Jak vybrat ledničku

aktualizováno: 19. 3. 2024 Petr Kembický

Jak vybrat chladničkuLednička je ikonou každé kuchyně a pro mnohé její nejoblíbenější část. Každému vyhovuje něco jiného, a proto  byste ji měli vybírat přesně podle vašich potřeb. Asi se shodneme na tom, že mladý student se bude shánět po trochu jiné ledničce než maminka se třemi dětmi.​

Přečíst článek

Jak se zbavit námrazy v lednici jednou provždy?

aktualizováno: 19. 3. 2024 Petr Kembický

Jak se zbavit námrazyTohle známe asi všichni. V mrazáku je vrstva námrazy a šuplíky ani nejdou zasunout. Děsí vás představa celého dne zabitého odmrazováním a uklízením následné spouště? Navíc ještě vymyslet, co se zásobami. S tím vším může být jednou provždy konec.

 
Přečíst článek

Infografika: Jaká lednička je ta pravá?

aktualizováno: 16. 3. 2024 Katka Vodová

jak vybrat lednickuLednička (nebo-li chladnička) je ikonou každé kuchyně a pro mnohé její nejoblíbenější část. Každému vyhovuje něco jiného, a proto byste ji měli vybírat přesně podle vašich potřeb. Jednotlivé typy ledniček najdete v nové přehledné infografice.

Přečíst článek

Pračky a jejich prací programy - znáte je?

aktualizováno: 15. 3. 2024 Katka Vodová

Jaké prací programyDávno pryč jsou doby, kdy pračky disponovaly sotva 3 programy, mezi které patřilo praní, vyvářka a když se moc zadařilo, tak i ždímání. Dnešní pračky jsou opatřeny tolika čudlíky a kolečky, že by se s nimi snad dal řídit letový provoz nad celou Evropou.

Přečíst článek

Infografika: Jaké jsou výhody sušičky na prádlo?

aktualizováno: 18. 3. 2024 Katka Vodová

susicky na pradloSušička prádla je skvělý pomocník, ale víte o všech jejich výhodách? To se dozvíte v naší nové infografice.

Přečíst článek

Víte, jak správně uchovávat potraviny v ledničce?

aktualizováno: 10. 3. 2024 Iveta Brožková

Uspořádání jídla v ledniciMít pořádek v lednici se opravdu vyplatí. Chaos v lednici není pouze kosmetická vada, nesprávným skladováním může dojít i ke znehodnocení potravin a nebezpečnému bujení plísní či bakterií. A ty ve své lednici rozhodně nikdo nechce.

Přečíst článek

Infografika: Opravdové výhody myčky na nádobí

aktualizováno: 5. 3. 2024 Katka Vodová

jak vybrat myčku

Myčka je nenahraditelný pomocník v domácnosti.
Ale věděli jste, že konec ručního mytí a ušetření času jsou jen jedny z mála výhod, které myčka do vašeho života přináší?
Podívejme se i na ty další.
Přečíst článek

Jak co nejlépe využívat myčku na nádobí

aktualizováno: 12. 3. 2024 Iveta Brožková

Věděli jste, že vynálezce první motorově poháněné myčky na nádobí byla žena? Josephine Cochranovou už nebavilo neustále mytí nádobí po večírcích. 

A ačkoliv se řídila mottem, že pokud člověk chce udělat něco správně, měl by to udělat sám, u mytí nádobí jí to přišlo jako ztráta času.  

Přečíst článek

13 klišé o sušení prádla

aktualizováno: 11. 3. 2024 Katka Vodová

mýty o praníJedna paní povídala, že sušička na prádlo…“ Tak tahle ne!

Pojďme se podívat, co je na těch otřepaných frázích o sušení prádla pravdy, co je omyl a co zase mýtus

Přečíst článek

Infografika: 4 výhody No Frost ledniček

aktualizováno: 18. 3. 2024 Katka Vodová

no frost ledničkyZnáte všechny výhody ledničky s beznámrazovým systémem?

Dozvíte se v naší nové infografice.

Přečíst článek

Infografika: Udělejte si pořádek v lednici

aktualizováno: 8. 3. 2024 Katka Vodová

I lednička má svou filozofii a ne nadarmo má nějaké uspořádání.

Při dodržování těchto jednoduchých pravidel předejdete zkaženým potravinám a prolínání vůní a pachů. No a samozřejme si v ledničce udržíte pořádek.

Přečíst článek

Myčka – nenahraditelný pomocník v domácnosti

aktualizováno: 14. 3. 2024 Katka Vodová

Myčka nádobí nenahraditelný pomocníkDomácí myčky nádobí nás provázejí životem už pěknou řádku let a hodně nám ho usnadňují. Přesto ji některé rodiny nikdy ani nevyzkoušely, v jiných domácnostech zase mohou figurovat první modely myček, které už nejsou tolik efektivní, a větší radost by nám dělal některý z nových typů.

Přečíst článek

Jak vybrat mrazák

aktualizováno: 7. 3. 2024 Katka Vodová
Jak vybrat mrazákDo kuchyně je ideální skříňový mrazák vypadající jako normální lednice. Máte-li hromadu masa z každoroční zabíjačky, pořiďte si velký pultový a dejte ho někam do sklepa. Při výběru se zaměřte především na objem a výkon mrazení.
Přečíst článek

Jak vybrat sušičku prádla

aktualizováno: 12. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat sušičku prádlaSušička prádla je skvělý pomocník do každé domácnosti. Nejenže usuší, ale zbaví vás i žehlení, zlikviduje alergeny a šetří čas.

Víte, jak je to dnes s její spotřebou?

Přečíst článek

Infografika: Vrchem nebo předem plněná pračka?

aktualizováno: 6. 3. 2024 Katka Vodová

Kterou pračku?Nekonečný boj mezi "vrchovkou" a předem plněnou pračku. Která je lepší? Podívali jsme se na to detailněji a vykreslili z toho rovnou infografiku.

Přečíst článek

Jak vyprat v 10 krocích

aktualizováno: 8. 3. 2024 Katka Vodová

Podle tohoto jednoduchého receptu rychle vypere i začátečník. A zkušené maminky objeví vychytávky, které jim ušetří čas.

Přečíst článek

Jak vybrat myčku

aktualizováno: 10. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat myčku nádobíMyčka patří mezi oblíbené, a v dnešní době snad už nepostradatelné, kuchyňské spotřebiče, a to nejen pro kuchaře.

Málokoho totiž baví drhnout nepřeberné množství nádobí dráťenkou, stát u dřezu dlouhé hodiny a ničit si tak dlaně a nehty.

Přečíst článek

Jak používat sušičku na prádlo

aktualizováno: 10. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak používat sušičku prádlaSušička na prádlo je v dnešní době neocenitelný domácí pomocník, a to ať už jste maminka na mateřské dovolené nebo vytížený podnikatel. Hlavní benefity jsou ušetřená práce a čas, kterého nemá nikdo nazbyt.

Přečíst článek

Jak vybrat vysavač

aktualizováno: 14. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat vysavačKrál mezi smetáky, košťaty a lopatkami. Přesně takový je vysavač a nejen to, dokonce s velkou pýchou konkuruje i takovému mopu či kyblíku s hadrem. Jak si ale vybrat takový, aby vám vyhovoval? Jednoduše, stačí se řídit těmito radami.

Přečíst článek

Jak vybrat televizi

aktualizováno: 5. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat televiziTelevize je skvělý kamarád pro relaxaci, ale ne všechny mohou vyhovovat vašim potřebám - jedna je ideální na celovečerní film, druhý skvělá pro rychlé fotbalové scény a třetí je nabušená internetovými aplikacemi.

Přečíst článek

Jak vybrat automatické espresso

aktualizováno: 19. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak vybrat automatické espressoDobrá káva je pro někoho rituál, pro jiného nezbytný nakopávač, další považuje chvíle při pití tohoto magického nápoje za ten nejlepší relax. S kávou máte vždy chvilku pro sebe. Zlepšení pozornosti a bdělosti už je jen třešnička na dortu, která přichází spolu s delikátní chutí.

Přečíst článek

Jak vybrat sporák

aktualizováno: 17. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat sporákPlynové sporáky jsou rychle rozpálené, sklokeramické a indukční se zase skvěle čistí a obsluhují. Pokud chcete komfort, hledejte troubu s grilem a horkým vzduchem. Máte-li málo místa, berte šířku 50 cm místo klasických 60 cm.

Přečíst článek

Jak vybrat žehličku

aktualizováno: 8. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat žehličkuŽehlička nesmí chybět v žádné domácnosti. Při výběru se zaměřte především na silný výkon a kvalitní žehlicí plochu.

Přečíst článek

Jak vybrat varnou konvici

aktualizováno: 13. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat varnou konviciMožná si řeknete, co je těžkého na tom vybrat něco tak obyčejného jako je rychlovarná konvice. Ale... i zde můžete narazit na různá úskalí. Pojďte si se mnou 5 jednoduchých krocích tu správnou konvici vybrat. 

Přečíst článek

Nejsem tak bohatý, abych si mohl pořídit levnou sušičku!

aktualizováno: 16. 3. 2024 Katka Vodová

Kolik stojí úsporná sušičkaNejvětší chybou při výběru sušičky je to, že si pořídíte nějakou velmi levnou. Vím, že se tomu těžko odolává. Hned vám ale řeknu, proč vám levná sušička spíše bere, než dává. Z nízké investice se totiž postupem času stane noční můra.

Přečíst článek

Zjednodušte si péči o prádlo. Hned teď!

aktualizováno: 10. 3. 2024 Katka Vodová

Kdo se vyžívá ve věšení prádla na sušák a nekonečnému žehlení, ať zvedne ruku. Tyhle domácí práce (ostatně jako skoro všechny) nepatří k těm oblíbeným a málokomu dělají radost. Víme, jak se jich nadobro zbavíte!

Přečíst článek

Jak vás mobilní klimatizace zbaví horkého vzduchu?

aktualizováno: 11. 3. 2024 Iveta Brožková

Kvalitní mobilní klimatizaceTeplejší léta nás nutí přemýšlet nad koupí klimatizace. Složité nástěnné klimatizační systémy nejsou pro každého a obyčejný větrák zařídí leda horký vánek. Jako nejlepší řešení se jeví mobilní klimatizace. Kam a jak ale vlastně odvádí horký vzduch?

Přečíst článek

Americká lednička: luxus pro vyvolené. Pravda nebo mýtus?

aktualizováno: 7. 3. 2024 Iveta Brožková

Cena amerických ledniček - pravda nebo mýtusTaké máte zažitou představu, že americká lednice je luxus, který si zdaleka nemůže dovolit každý? A i když pokaždé, kdy ji zahlédnete v oblíbeném seriálu, toužebně vzdycháte, nikdy jste nezjišťovali, jak se to s ní vlastně má a za kolik se dá pořídit?

Přečíst článek

Tajná zbraň na boj s nepořádkem

aktualizováno: 14. 3. 2024 Katka Vodová

Jak bojovat s nepořádkemSnažíte se zlikvidovat nepořádek ve svém domově, ale v tomto nerovném souboji dosahujete maximálně na remízu? Máme pro vás super tajnou zbraň, se kterou z vás rázem bude vítěz a váš domov bude krásně čistý.

Přečíst článek

Chytrá odměna pro chytré školáky

aktualizováno: 5. 3. 2024 Iveta Brožková

Nejlepší dárky za vysvědčeníDalší školní rok mají děti pomalu za sebou, 10 měsíců uteklo jako voda. Máte doma školáka, který by si za své snažení zasloužil pořádnou odměnu? Máme pro vás chytré tipy, co se dětem budou maximálně líbit. Nenechte si je uniknout!

Přečíst článek

Dopřejte si tu nejlepší vodu. Poradíme, jak na to!

aktualizováno: 12. 3. 2024 Katka Vodová

Filtrace vody je zdraváDnes tu máme představení možnosti, která trumfne jak balenou, tak kohoutkovou vodu. Jedná se o vodu z filtrační konvice, která přináší nejlepší výsledky. Zjistěte, v čem je přefiltrovaná voda lepší než ta z PET lahví nebo ta, kterou si natočíte doma.

Přečíst článek

Zlikviduji pro vás chlupy, značka: dokonale

aktualizováno: 6. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak se zbavít zvířecích chlupůBojkotuje váš chlupatý domácí mazlíček veškeré snahy, které vynakládáte v cestě za čistou domácností? Máme pro vás výborného domácího pomocníka, který se nezalekne chlupů ani bláta, které nemilosrdně odstraní jak z koberců, tak z čalouněného nábytku.

Přečíst článek

Jak vybrat ten nejlepší křovinořez?

aktualizováno: 10. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat křovinořezMáte už dost nejapných poznámek vaší drahé, že ta zahrada pořád nevypadá tak, jak vám říkala, že má vypadat? Vytřete jí zrak. Nechte křovinořez udělat těžkou práci za vás a vy už jen slízněte smetanu. Na co se při výběru zaměřit a jaký vybrat?

Přečíst článek

Jak se zbavit zvířecích chlupů?

aktualizováno: 6. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak se zbavit chlupů ze zvířatMáte už dost toho, že každý kousek oblečení je od chlupů a ostatní vás na to pořád upozorňují? Děsíte se toho, že vaši hosti ve večeři najdou chlup? A aby toho nebylo málo, budou odcházet tak zachlupacení, až vám bude hanba? Vyhlaste chlupům válku!

Přečíst článek

Den dětí se blíží! Máte všechno nachystáno?

aktualizováno: 15. 3. 2024 Iveta Brožková

Oslavte Den Dětí 1.6.Jedna z nejoblíbenějších dětských událostí se blíží. Už 1. června všichni caparti oslaví Mezinárodní den dětí, na který se musí připravit i rodiče a prarodiče. Nachystejte letos něco speciálního. Poradíme vám ty nejlepší dárky, kterými si je získáte.

Přečíst článek

Mějte svůj tlak pod kontrolou

aktualizováno: 13. 3. 2024 Iveta Brožková

Kontrola krevního tlakuVysoký krevní tlak je časovaná bomba a celospolečenský problém, o kterém je třeba mluvit. Proto se 17. květen stal Světovým dnem hypertenze. Přečtěte si, co to vlastně hypertenze je, jaká jsou rizika, komu hypertenze hrozí a jak jí lze předcházet.

Přečíst článek

Fanděte stylově a buďte 7. hráčem našeho týmu

aktualizováno: 19. 3. 2024 Katka Vodová

Dobré televize pro sledování hokejeO tom, že jsou Češi hokejový národ není pochyb. Myslím si, že vévodí nejen statistikám v počtu medailí, ale také v počtu fanoušků. Pokud jste i vy jedním z nich, neměl by vám uniknout tento článek, díky kterému si fandění můžete užít na 100 %.

Přečíst článek

Infografika: káva versus čaj

aktualizováno: 10. 3. 2024 Katka Vodová

Káva versus čajNa světě existují jen dva druhy lidí. Jedni milují kávu, druzí zase čaj. Prohlédněte si naší infografiku, která přináší zajímavá fakta jak o čaji, tak o kávě. Za jaký tým kopete vy? Za tým káva, nebo za tým čaj?

Přečíst článek

Nezapomeňte oslavit den maminek

aktualizováno: 6. 3. 2024 Iveta Brožková

Den matek dárekDruhá květnová neděle, letos tedy 8. 5.,  je každoročně oslavou našich milovaných maminek. O tom, že se jedná o svátek významný, svědčí i jeho bohatá historie sahající až do starověku. Maminky jsou výjimečné, proto na ně určitě nezapomeňte.

Přečíst článek

Léto 2016? Peklo na zemi! ...nebo?

aktualizováno: 18. 3. 2024 Katka Vodová

Kvalitní klimatizaceLéto 2015 bylo extrémní. Určitě pamatujete, že teploty dlouhé dny dosahovaly ke 40 °C.

Přináším vám 7 tipů, jak se v létě zchladit. Ale jestli si říkáte, že to zase nějak přežijete, tak snad ani nečtete dál. Je to jen pro ty, co jsou odhodláni s pekelným horkem bojovat!

Přečíst článek

Jak na kuchyň snů?

aktualizováno: 14. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak si pořídit novou kuchyňKaždý má sny, jak by měla vypadat ideální kuchyň. Pro někoho je ta pravá moderní, pro jiného zase znamená dřevo a rodinnou pohodu. Každá kuchyň potřebuje kvalitní spotřebiče, které podtrhnou krásu tohoto srdce domova, jsou praktické a ulehčí život.

Přečíst článek

Proč mít ledničku s nulovou zónou?

aktualizováno: 19. 3. 2024 Katka Vodová

Čerstvé potravinyMožná jste už o pojmu nulová zóna slyšeli, možná taky ne. Určitě se ale vyplatí dozvědět se o něm víc, protože budoucnost skladování potravin půjde s nulovou zónou, jinak zvanou také vitafresh, biofresh či perfektfresh, ruku v ruce.

Přečíst článek

Zvu vás na návštěvu do mé kuchyně

aktualizováno: 15. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak sestavit novou kuchyniRáda bych vám ukázala trochu z toho, jak bydlím. Konkrétně jsem nafotila a natočila kuchyň, kterou mám vybavenou vestavnými spotřebiči. Přijde mi elegantní, když spotřebiče do kuchyně hezky zapadnou a celý styl je pak jednotný.

Přečíst článek

Chcete, aby pro děti byl váš domov bezpečné místo?

aktualizováno: 7. 3. 2024 Iveta Brožková

Bezpečná domácnost pro děti"Nešahej na to! Nemačkej ten čudlík! Běž od toho dál! Bacha, pálí to! To není na hraní!” Jsou vám tyto fráze povědomé?

Pro děti, které jsou zvědavé a nezkušené, je svět nás dospělých plný nebezpečných nástrah. Jak z domova udělat bezpečnější místo?

Přečíst článek

Vyzbrojte se božími dresingy. Grilovačky se blíží!

aktualizováno: 5. 3. 2024 Iveta Brožková

Dresingy na grilováníNemůžete se už dočkat, až zase vytáhnete gril, pozvete všechny kamarády a rodinu a uděláte si parádní jídlo? Nejste v tom sami, mám to úplně stejně. Abych si zkrátila čekání, testovala jsem různé recepty na dresingy a o ty nej se s vámi teď podělím.

Přečíst článek

Souboj televizí: LG vs. Samsung

aktualizováno: 13. 3. 2024 Katka Vodová

Televize Samsung a LGPřemýšlíte o nákupu nové chytré televize a rádi byste se v nich zorientovali? Přinášíme vám krátké shrnutí dvou oblíbených modelů TV značek LG a Samsung. Disponují vším, co se od moderních TV žádá a jejich nákup vás nezruinuje.

Přečíst článek

Jak po zimě správně pečovat o trávník? 2. díl

aktualizováno: 9. 3. 2024 Katka Vodová

Jak pečovat o trávníkSlíbené pokračování první části článku zaměřeného na jarní péči o trávníky je tu. Už víte, kdy a čím začít, proč je důležité provzdušňovat i jak si poradit s menšími úpravami. Nyní jsou na řadě informace o prvním jarním sekání, hnojení a zalévání.

Přečíst článek

Jak po zimě správně pečovat o trávník? 1. díl

aktualizováno: 13. 3. 2024 Katka Vodová

Jarní sekání trávníkuVypadá váš trávník po zimě trochu nevábně a rozhodně se nepodobá vašemu krásnému zelenému zahradnímu koberci z minulého léta? Nezoufejte. Když mu poskytnete ozdravnou kúru podle našich tipů, zase se zazelená a bude vám opět dělat radost.

Přečíst článek

Co nachystat koledníkům? Upečte velikonoční makronky

aktualizováno: 17. 3. 2024 Iveta Brožková

Recept na makronkyVelikonoce pomalu klepou na dveře a to znamená jediné - je potřeba nachystat nadílku. Pokud rádi koledníky odměňujete kromě vajíček také sladkým, upečte velikonoční makronky. Neznám nikoho, kdo jim odolá a jejich příprava není tak těžká, jak se říká.

Přečíst článek

6 tipů pro velikonoční úklid, které vám usnadní práci

aktualizováno: 13. 3. 2024 Iveta Brožková

Velikonoční úklidVelký jarní úklid není jen o čistých oknech, úklid domova terapeuticky působí i na duši. Aby uklízení nebylo naplněno stresem a vy si zvládli kromě pořádku obydlí udělat i pořádek v duši, využijte našich rad a tipů, které úklid zjednoduší a zlepší.

Přečíst článek

Blíží se MDŽ. Místo karafiátu jí uvařte večeři

aktualizováno: 15. 3. 2024 Katka Vodová

Mezinárodní den ženPokud máte ve svém okolí ženy, na kterých vám záleží, připravte pro ně MDŽ, na které jen tak nezapomenou. A nemusí to být jen vaše partnerky, potěšit můžete maminky, sestry, dobré kamarádky nebo dcery. Jak na to? Přinášíme návod.

Přečíst článek

Víte, jaká evropská značka vyrábí elektro přes 70 let?

aktualizováno: 14. 3. 2024 Katka Vodová

Domácí spotřebiče CandyJe to značka, která ví, jak na to. Její pračky perou na 20°C stejně dobře jako jiné při 40. Lednice mají nulovou zónu, která potraviny drží čerstvé dlouhé dny. Pozadu nejsou ani myčky, ty jsou tak velké a flexibilní, že v klidu umyjí i pizza talíře.

Přečíst článek

Pekárna splní sen o ránech s vůní domácího chleba

aktualizováno: 17. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak péct domácí chlébOdoláte ještě teplému, čerstvě upečenému, voňavému chlebu? Já rozhodně ne a díky domácí pekárně si takový chleba můžu dopřávat kdykoliv mám chuť. A jak určitě víte z Prostřena, domácímu pečivu se to kupované prostě nikdy nevyrovná. Jak na něj?

Přečíst článek

Infografika: K čemu všemu je pití kávy prospěšné?

aktualizováno: 5. 3. 2024 Katka Vodová

Článek o kávěMáte rádi kávu? Dobře děláte. Tento nápoj totiž pomáhá vašemu zdraví, a to dokonce na více frontách. Při jejím pití vás tedy může těšit nejenom její výborná chuť, ale i to, že děláte něco pro své zdraví. 

Přečíst článek

Infografika: 7 triků, jak mít prádlo jako ze škatulky

aktualizováno: 10. 3. 2024 Katka Vodová

Tipy na praní a sušení prádlaPovažujete se za mistry v praní a sušení prádla? Možná vás ale i přesto překvapí tipy jako jsou džíny v mrazáku, čištění pomocí pěny na holení nebo že se i k praní používá ocet.

Přečíst článek

Jak připravit smoothie?

aktualizováno: 12. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak připravit smoothieSmoothie vás bude bavit. Hlavně když máte po ránu málo času a odbýváte snídani. Když rádi objevujete nové chutě. Když jste často v pohybu a potřebujete skladnou svačinku na cestu a v neposlední řadě, když vás zajímá, co jíte a preferujete to zdravé.

Přečíst článek

Buďte originální, romantickou večeři vyměňte za snídani

aktualizováno: 11. 3. 2024 Iveta Brožková

Nejlepší začátek dne je dobrá snídaně. Když jí navíc povýšíte na romantickou, při které naservírujete sobě a své lásce něco speciálního, váš den bude nastartován přímo velkolepě. Přinášíme menší návrh, jak by taková snídaně mohla vypadat.

Přečíst článek

Česká legenda Remoska: historie, použití i recepty

aktualizováno: 18. 3. 2024 Katka Vodová

Máte rádi osvědčené produktu s dlouhou tradicí, navíc vyráběné u nás v Čechách? Pokud ano, Remoska se vám bude líbit. Je to ryze česká multifunkční mísa, která zaujme svou historií, jednoduchostí použití a hlavně výbornou chutí připravených pokrmů.

Přečíst článek

7 důvodů, proč slavit Valentýn + tipy na dárky

aktualizováno: 15. 3. 2024 Iveta Brožková

Proč slavit ValentýnValentýn možná v Čechách nemá dlouhou historii, ale s každým rokem jeho obliba roste. Proč taky ne? Láska je krásná a měla by se podporovat a slavit, ať už je to láska partnerská, rodičovská nebo ta mezi přáteli. Milá slova i dárky potěší každého.

Přečíst článek

Test 3 nejoblíbenějších sušiček zimy 2015/2016

aktualizováno: 15. 3. 2024 Katka Vodová

Rádi máme přehled o tom, co prodáváme. Rozhodli jsme se proto udělat test momentálně nejoblíbenějších sušiček z naší nabídky a zjistit, co od nich můžete očekávat. Nechybí ani přehledné porovnání spotřeby a speciálních programů.

Přečíst článek

Plesová sezóna začala. Jste připraveni?

aktualizováno: 19. 3. 2024 Iveta Brožková

S prvními lednovými víkendy přichází do Česka kromě mrazů také plesová sezóna. Období, kdy se ženy mění v krásné dámy a muži v elegantní gentlemany. Každý chce zazářit, ale padnoucí šaty a boty nestačí. Zaměřte svou pozornost také na péči o sebe.

Přečíst článek

S vlastním odšťavňovačem za zdravím a krásou!

aktualizováno: 18. 3. 2024 Iveta Brožková

Stále váháte nad pořízením odšťavňovače? V našem článku zjistíte, jestli je pořízení odšťavňovače vyhození peněz, nebo je naopak šetří, a co za výhody vám čerstvé domácí šťávy přináší. Jako bonus najdete v článku 2 neotřelé recepty na zdravé džusy.

Přečíst článek

Jak to máte s novoročními předsevzetími?

aktualizováno: 6. 3. 2024 Iveta Brožková

Novoroční předsevzetí si každý rok stanovuje většina lidí. Splnit je a vydržet ale zvládne pouze minimum.

Často chybí ta správná motivace, správní pomocníci nebo prostě jen pevná vůle. Zkuste být letos lepší

Přečíst článek

Oslavte poslední den roku stylově pořádnou grilovačkou

aktualizováno: 15. 3. 2024 Iveta Brožková

Grilování na SilvestraRok se blíží ke konci. Pokud se chystáte uspořádat oslavu s rodinou nebo přáteli, možná využijete tip na jednoduché, ale velmi efektní občerstvení. Říkáte si, že grilovat v zimě může jen blázen? S elektrickým grilem ne, ten se dá používat celoročně a navíc se nikdo nemusí starat o udržování ohně a správné teploty.

Přečíst článek

Tipy pro jedinečnou silvestrovskou párty

aktualizováno: 9. 3. 2024 Katka Vodová

Do konce roku už nezbývá mnoho času. Kdo se nechystá poslední den oslavit, jako by nebyl. Přinášíme vám tipy, které vás katapultují mezi elitu v kategorii hostitel nebo hostitelka roku. Mysleli jsme na všechno, v článku najdete tipy na občerstvení i pár vyzkoušených vychytávek týkajících se zábavy.

Přečíst článek

Prožijte dokonalý Štědrý den

aktualizováno: 19. 3. 2024 Iveta Brožková

Chcete, aby na Štědrý den šlapalo vše tak, jak má? Projděte si s námi tento den dopředu. Já už se Vánoc nemůžu dočkat. Netrpělivě odpočítávám čas a přemýšlím, čím mě letos Ježíšek překvapí. A i když Vánoce nikdy neproběhnout úplně podle plánu, protože je vždy naruší nějaká neočekávaná situace, jednoduše je miluji.

Přečíst článek

Vánoční hodování: rodina, spoustu jídla a zábava

aktualizováno: 12. 3. 2024 Katka Vodová

Kromě dárků je symbolem Vánoc ještě jedna věc. Je to jídlo. A to nemluvím jen o vánočním cukroví a tradiční vánoční večeři. Během svátků se lidé mnohem více setkávají a na každé setkání je připravován nespočet pokrmů a nápojů, protože kdy jindy si připít na zdraví, než nyní?

Přečíst článek

Co by to bylo za Vánoce bez svařeného vína?

aktualizováno: 15. 3. 2024 Iveta Brožková

S tím, jak klesá teplota na teploměru, roste spotřeba horkých nápojů. Udělala jsem takový menší průzkum, abych zjistila, co všechno se může použít pro přípravu svařáku. Našla jsem spoustu inspirativních receptů a vybrala z nich to nejlepší.

Přečíst článek

Předvánoční úklid levou zadní

aktualizováno: 16. 3. 2024 Iveta Brožková

První rada pro vánoční úklid zní: hlavně se zbytečně nestresovat, krásné Vánoce můžete mít, i když nebude každý koutek vašeho bytu svítit čistotou na dálku.

Přečíst článek

Mikulášské pečení: andělské a čertovské cupcakes

aktualizováno: 14. 3. 2024 Iveta Brožková

Každá příležitost, kdy se sejde rodina a přátelé, by se měla využít. Svátek svatého Mikuláše není výjimkou. Pokud navíc máte v okolí malé děti, jeho slavení je přímo nutnost. Pokud nějakou sešlost na tento víkend také plánujete, možná se vám bude hodit recept na tématické občerstvení, díky kterému budete hvězda večeru.

Přečíst článek

Zdravá mikulášská nadílka z vlastních zdrojů

aktualizováno: 9. 3. 2024 Iveta Brožková

Blížící se prosinec přináší kromě Vánoc ještě jeden významný den. Tím je svátek Svatého Mikuláše, který připadá na 6. prosince. U nás se ale slaví už prosince 5., kdy chodí čert, anděl a právě Mikuláš a hodným dětem rozdává dárky, nejčastěji v podobě sladkostí. 

Přečíst článek

Chytrý telefon za dostupnou cenu

aktualizováno: 8. 3. 2024 Iveta Brožková

Nebaví vás způsob, jakým největší výrobců smartphonů ovládají trh? Myslíte si, že dávat desítky tisíc za chytrý telefon jsou vyhozené peníze? Že za tuto cenu nekupujete samotný smartphone, ale spíše jeho značku a image? Nejste v tom sami, poptávka po levných smartphonech neustále stoupá a vy tak máte na výběr z čím dál více modelů.

Přečíst článek

Nové nádobí = nové možnosti

aktualizováno: 13. 3. 2024 Iveta Brožková

Nové nádobí do kuchyněZnáte to. Každý den, od časného rána, musíte myslet na přípravu jídla pro celou rodinu. Manželovi je potřeba připravit do práce zdravou svačinu, děti zase potřebují snídani k nastartování dne a ani je bez svačiny z domů vyslat nemůžete. Na vše potřebujete nádobí, nože, misky, lahve na pití...

Přečíst článek

Listopadová pohoda ve znamení dýňových lahůdek

aktualizováno: 14. 3. 2024 Iveta Brožková

Dýňová polévkaPodzimní večery úplně lákají k domácí pohodě, nejlépe zpříjemněné dobrým jídlem a pitím. V chladnějším počasí, které k listopadu patří, lze jedině doporučit horké kořeněné speciality.

Přečíst článek

Jak správně připravit espresso?

aktualizováno: 16. 3. 2024 Katka Vodová

Tento článek bude věnován tradičnímu způsobu přípravy espressa – toho povzbuzujícího nápoje, jenž si u nás získal značnou oblibu. Na rozdíl od jeho chuti, se nám do podvědomí již nedostalo tolik ze zásad, kterými se řídí jeho příprava.

Přečíst článek

Maminky s dětmi, zbystřete! 5 problémů, které vám se sušičkou odpadnou

aktualizováno: 15. 3. 2024 Katka Vodová

Malé děti jsou radost, ale i velká starost. S domácími pomocníky si to ale můžete o dost ulehčit. Bez pračky (a dnes už i myčky) si život určitě nedokážete představit. Ale co taková sušička? Víte, kolik času, dřiny, energie a starostí vám ušetří? Věnujte se dětem, nebuďte otrokyní hromad s prádlem.

Přečíst článek

Není mrazák jako mrazák

aktualizováno: 14. 3. 2024 Katka Vodová

jak vybrat mrazákSnad každý má mrazák doma. Každý ví, jak vypadá a k čemu slouží. Ale ne každý si s výběrem toho nového ví tady. V tomto článku se podíváme na to, čeho byste se měli držet, abyste při pořizování nové mrazničky nešlápli vedle.

Přečíst článek

Nejoblíbenější GPS navigace - 11+1 důvodů proč ji mít doma

aktualizováno: 16. 3. 2024 Katka Vodová

GPS navigace se za poslední roky stala nenahraditelným pomocníkem při našem cestování. Ať už míříme v létě k moři, v zimě na hory, nebo jen tak v neděli na výlet. Pojďme se podívat na tu nejoblíbenější v roce 2015. Proč je tak oblíbená?

Přečíst článek

10 výhod amerických ledniček - znáte je všechny?

aktualizováno: 10. 3. 2024 Katka Vodová

americka ledniceJaké výhody s sebou přináší americká lednice?

My jsme jich pro vás sepsali rovnou 10.

Přečíst článek

Připravte se dokonale na jarní úklid

aktualizováno: 16. 3. 2024 Katka Vodová

jarní úklidStejně jako před Vánocemi, i s příchodem jara je na programu mnoha domácností velký jarní úklid. Pravděpodobně nikdo ho nevnímá s velkým nadšením, absolvovat ho ale zkrátka musíme. Jednou za čas neuškodí nastolit pořádek domova pěkně z gruntu

Přečíst článek

Vyplatí se koupit levnější tablet nebo je nevyhnutelně nutné sáhnout po tom dražším?

aktualizováno: 11. 3. 2024 Katka Vodová

nejlevnejsi tabletyNabídka spotřební elektroniky je dnes nepřeberná a u tabletů to platí dvojnásob. Výrobci u nich uvádějí mnoho technických parametrů a v kombinaci s velmi širokým rozpětím cen se zájemce o takový přístroj snadno ztratí.

Přečíst článek

Jak vybrat ten nejlepší smartphone jako dárek?

aktualizováno: 13. 3. 2024 Katka Vodová

Co je poslední roky nejoblíbenější dárek mužů i žen? Malých i velkých? Rodičů i dětí? Chytrý telefon!

 

 

Přečíst článek

Chytré televize a spousta zábavy po celý rok

aktualizováno: 17. 3. 2024 Katka Vodová

Chytré televize a spousta zábavyDoby, kdy se v každé druhé domácnosti povinně nacházela jedna starodávná Tesla nebo historická Orava, jsou již dávno pryč. 

Přečíst článek

Předvánoční úklid zvládnete s praktickými pomocníky raz, dva

aktualizováno: 9. 3. 2024 Katka Vodová

Vánoce nás čekají zhruba za měsíc. Z tohoto důvodu většinu zástupkyň něžného pohlaví zachvátil pocit marnosti, paniky a časového presu.

 

Přečíst článek

Zbavte se alergenů, zvířecích chlupů a zašlapaných koberců

aktualizováno: 9. 3. 2024 Katka Vodová
Svědění očí a nosu, rýma, těžké dýchání. Za to vše můžou alergeny jako je prach, pyl, roztoči a chlupy domácích mazlíčků. Jak s nimi zatočit? 
 
Přečíst článek

Grilování nové generace - terakotové grily Jata

aktualizováno: 7. 3. 2024 Katka Vodová

Zdravé, chutné a dietní grilování - to jsou ručně vyráběné grily Jata. Ideální nejen pro dietáře, ale i do rodin s malými dětmi.

Přečíst článek

Roztočte to 9x jinak s roboty Sencor

aktualizováno: 11. 3. 2024 Katka Vodová

I domácí pomocník může mít styl a zkrášlit váš kuchyňský kout. Sencor vám přináší špičkový kuchyňský robot v 9 barvách.

Přečíst článek

Královna televizí – Samsung H8000

aktualizováno: 8. 3. 2024 Katka Vodová
Královna televizí – Samsung H8000

Precizní obraz, nespočet chytrých funkcí a luxusní design. To je chytrá televize modelové řady Samsung H8000. Špička na trhu, která uchvátí každého.

Přečíst článek

Dětské rádio v televizích Samsung

aktualizováno: 7. 3. 2024 Katka Vodová

Nechcete, aby vaše ratolest vyrůstala na počítačových hrách a říkáte si, kam se poděly pohádky a básničky?

Zapněte vaši televizi Samsung a pusťte si dětské rádio Pigy.

Přečíst článek

Catler = kvalita bez kompromisů

aktualizováno: 18. 3. 2024 Katka Vodová

Značka Catler je synonymem luxusního designu a špičkových technologií domácích spotřebičů.

Přečíst článek

LG Smart TV 2013 – Chytrá zábava

aktualizováno: 19. 3. 2024 Katka Vodová

Společnost LG přišla na trh v roce 2013 s novinkami ve světě chytré zábavy LG Smart TV 2013 – Chytrá zábava

  • Smart World – svět chytrých aplikací
  • Game World – hraní her přímo na TV
  • 3D World – online 3D půjčovna
Přečíst článek

LG Smart TV 2013 – Chytré ovládání

aktualizováno: 18. 3. 2024 Katka Vodová

Společnost LG přišla na trh v roce 2013 s vylepšeným ovládáním Smart televizí LG Smart TV 2013 – Chytré ovládání

  • Magic Remote – nový magický dálkový ovladač
  • Smart Home – vylepšené uživatelské rozhraní
  • LG Remote – ovládání televize SmartPhonem
Přečíst článek

Jak vybrat tu správnou žehličku?

aktualizováno: 16. 3. 2024

Jak vybrat tu spravnou zehlicku Žehličku používáme snad každý den. Víte ale, jakou by měla mít žehlicí plochu, příkon nebo které funkce se vám hodí?

Přečíst článek

Plazmové televize – nejčastěji kladené otázky

aktualizováno: 15. 3. 2024

Povíme vám něco o plazmách - jejich životnosti, obrazu i nejlepších modelech.

Přečíst článek

Nejlepší chladničky nikdy nenamrzají

aktualizováno: 18. 3. 2024 Katka Vodová

Chladničky s technologií No Frost nikdy nenamrzají. Vaše potraviny jsou díky tomu uskladněné v hygienickém a čistém prostředí a jsou vždy snadno přístupné. Údržba chladničky je oproti klasickým modelům jednodušší, odpadá nutnost pracného odmrazování.

Přečíst článek

Ariston Aqualtis – Vítejte u praček budoucnosti

aktualizováno: 16. 3. 2024

Za naprosto nezaměnitelný lze bez nadsázky považovat styl nové řady praček s názvem Hotpoint Ariston Aqualtis.

Přečíst článek

Vysavače bezsáčkové – cyklonové

aktualizováno: 8. 3. 2024

Co uděláte, když vám dojdou sáčky do vysavače? Nebudete vysávat? Z bezsáčkovým vysavačem vás tohle trápit nebude.

Přečíst článek

HDMI – investujte do budoucnosti!

aktualizováno: 18. 3. 2024
HDMI

Jde o televizní vysílání s vysokým rozlišením a úzce souvisí s digitalizací televizního vysílání. Na rozdíl od doposud užívaných standardů PAL nebo NTSC (tzv. Standard Definition) má takový obraz pětkrát více detailů, takže je nesrovnatelně ostřejší a mnohem realističtější.

Přečíst článek

Americké chladničky

aktualizováno: 19. 3. 2024 Katka Vodová

Tou největší vymožeností v kategorii domácích spotřebičů jsou dnes bezesporu americké chladničky. A proč?

Přečíst článek

Systém NO FROST – Vyplatí se?

aktualizováno: 19. 3. 2024 Katka Vodová

Mít chladničku nebo mrazák, které musíte čas od času celé vyprázdnit a vysekat z nich led, je při nejmenším nešikovné. S beznámrazovým systémem vás toto trápit nebude.

Přečíst článek

Proč si pořídit myčku nádobí?

aktualizováno: 5. 3. 2024

Myčka by dnes už neměla chybět v žádné domácnosti. Je to skvělý pomocník, co vám ušetří mnoho času a energie.

Přečíst článek

LG Direct Drive

aktualizováno: 14. 3. 2024

Direct Drive pohání pračky LG. Čím je tak výjimečný? Zjistěte více o revoluční technologii motorů praček značky LG.

Přečíst článek

Výběr vhodné pračky

aktualizováno: 19. 3. 2024

Pračka je nepostradatelným pomocníkem v každé domácnosti. My vám s výběrem poradíme.

Přečíst článek

Jak vybírat chladničky, ledničky a mrazničky (mrazáky)?

aktualizováno: 10. 3. 2024

V tomto článku se dozvíte, které parametry Vám mohou pomoci s výběrem té správné chladničky pro Vaši domácnost.

Přečíst článek