461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Sencor roboty PAUL

Články z kategorie Domácnost a zahrada

Zobrazit produkty z kategorie Domácnost a zahrada

Jak vás mobilní klimatizace zbaví horkého vzduchu?

aktualizováno: 15. 3. 2024 Iveta Brožková

Kvalitní mobilní klimatizaceTeplejší léta nás nutí přemýšlet nad koupí klimatizace. Složité nástěnné klimatizační systémy nejsou pro každého a obyčejný větrák zařídí leda horký vánek. Jako nejlepší řešení se jeví mobilní klimatizace. Kam a jak ale vlastně odvádí horký vzduch?

Přečíst článek

Dopřejte si tu nejlepší vodu. Poradíme, jak na to!

aktualizováno: 21. 3. 2024 Katka Vodová

Filtrace vody je zdraváDnes tu máme představení možnosti, která trumfne jak balenou, tak kohoutkovou vodu. Jedná se o vodu z filtrační konvice, která přináší nejlepší výsledky. Zjistěte, v čem je přefiltrovaná voda lepší než ta z PET lahví nebo ta, kterou si natočíte doma.

Přečíst článek

Jak vybrat ten nejlepší křovinořez?

aktualizováno: 24. 3. 2024 Katka Vodová

Jak vybrat křovinořezMáte už dost nejapných poznámek vaší drahé, že ta zahrada pořád nevypadá tak, jak vám říkala, že má vypadat? Vytřete jí zrak. Nechte křovinořez udělat těžkou práci za vás a vy už jen slízněte smetanu. Na co se při výběru zaměřit a jaký vybrat?

Přečíst článek

Infografika: káva versus čaj

aktualizováno: 25. 3. 2024 Katka Vodová

Káva versus čajNa světě existují jen dva druhy lidí. Jedni milují kávu, druzí zase čaj. Prohlédněte si naší infografiku, která přináší zajímavá fakta jak o čaji, tak o kávě. Za jaký tým kopete vy? Za tým káva, nebo za tým čaj?

Přečíst článek

Léto 2016? Peklo na zemi! ...nebo?

aktualizováno: 24. 3. 2024 Katka Vodová

Kvalitní klimatizaceLéto 2015 bylo extrémní. Určitě pamatujete, že teploty dlouhé dny dosahovaly ke 40 °C.

Přináším vám 7 tipů, jak se v létě zchladit. Ale jestli si říkáte, že to zase nějak přežijete, tak snad ani nečtete dál. Je to jen pro ty, co jsou odhodláni s pekelným horkem bojovat!

Přečíst článek

Proč mít ledničku s nulovou zónou?

aktualizováno: 27. 3. 2024 Katka Vodová

Čerstvé potravinyMožná jste už o pojmu nulová zóna slyšeli, možná taky ne. Určitě se ale vyplatí dozvědět se o něm víc, protože budoucnost skladování potravin půjde s nulovou zónou, jinak zvanou také vitafresh, biofresh či perfektfresh, ruku v ruce.

Přečíst článek

Chcete, aby pro děti byl váš domov bezpečné místo?

aktualizováno: 17. 3. 2024 Iveta Brožková

Bezpečná domácnost pro děti"Nešahej na to! Nemačkej ten čudlík! Běž od toho dál! Bacha, pálí to! To není na hraní!” Jsou vám tyto fráze povědomé?

Pro děti, které jsou zvědavé a nezkušené, je svět nás dospělých plný nebezpečných nástrah. Jak z domova udělat bezpečnější místo?

Přečíst článek

Vyzbrojte se božími dresingy. Grilovačky se blíží!

aktualizováno: 19. 3. 2024 Iveta Brožková

Dresingy na grilováníNemůžete se už dočkat, až zase vytáhnete gril, pozvete všechny kamarády a rodinu a uděláte si parádní jídlo? Nejste v tom sami, mám to úplně stejně. Abych si zkrátila čekání, testovala jsem různé recepty na dresingy a o ty nej se s vámi teď podělím.

Přečíst článek

Jak po zimě správně pečovat o trávník? 2. díl

aktualizováno: 16. 3. 2024 Katka Vodová

Jak pečovat o trávníkSlíbené pokračování první části článku zaměřeného na jarní péči o trávníky je tu. Už víte, kdy a čím začít, proč je důležité provzdušňovat i jak si poradit s menšími úpravami. Nyní jsou na řadě informace o prvním jarním sekání, hnojení a zalévání.

Přečíst článek

Jak po zimě správně pečovat o trávník? 1. díl

aktualizováno: 20. 3. 2024 Katka Vodová

Jarní sekání trávníkuVypadá váš trávník po zimě trochu nevábně a rozhodně se nepodobá vašemu krásnému zelenému zahradnímu koberci z minulého léta? Nezoufejte. Když mu poskytnete ozdravnou kúru podle našich tipů, zase se zazelená a bude vám opět dělat radost.

Přečíst článek

Co nachystat koledníkům? Upečte velikonoční makronky

aktualizováno: 22. 3. 2024 Iveta Brožková

Recept na makronkyVelikonoce pomalu klepou na dveře a to znamená jediné - je potřeba nachystat nadílku. Pokud rádi koledníky odměňujete kromě vajíček také sladkým, upečte velikonoční makronky. Neznám nikoho, kdo jim odolá a jejich příprava není tak těžká, jak se říká.

Přečíst článek

6 tipů pro velikonoční úklid, které vám usnadní práci

aktualizováno: 27. 3. 2024 Iveta Brožková

Velikonoční úklidVelký jarní úklid není jen o čistých oknech, úklid domova terapeuticky působí i na duši. Aby uklízení nebylo naplněno stresem a vy si zvládli kromě pořádku obydlí udělat i pořádek v duši, využijte našich rad a tipů, které úklid zjednoduší a zlepší.

Přečíst článek

Blíží se MDŽ. Místo karafiátu jí uvařte večeři

aktualizováno: 14. 3. 2024 Katka Vodová

Mezinárodní den ženPokud máte ve svém okolí ženy, na kterých vám záleží, připravte pro ně MDŽ, na které jen tak nezapomenou. A nemusí to být jen vaše partnerky, potěšit můžete maminky, sestry, dobré kamarádky nebo dcery. Jak na to? Přinášíme návod.

Přečíst článek

Pekárna splní sen o ránech s vůní domácího chleba

aktualizováno: 25. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak péct domácí chlébOdoláte ještě teplému, čerstvě upečenému, voňavému chlebu? Já rozhodně ne a díky domácí pekárně si takový chleba můžu dopřávat kdykoliv mám chuť. A jak určitě víte z Prostřena, domácímu pečivu se to kupované prostě nikdy nevyrovná. Jak na něj?

Přečíst článek

Infografika: K čemu všemu je pití kávy prospěšné?

aktualizováno: 24. 3. 2024 Katka Vodová

Článek o kávěMáte rádi kávu? Dobře děláte. Tento nápoj totiž pomáhá vašemu zdraví, a to dokonce na více frontách. Při jejím pití vás tedy může těšit nejenom její výborná chuť, ale i to, že děláte něco pro své zdraví. 

Přečíst článek

Česká legenda Remoska: historie, použití i recepty

aktualizováno: 16. 3. 2024 Katka Vodová

Máte rádi osvědčené produktu s dlouhou tradicí, navíc vyráběné u nás v Čechách? Pokud ano, Remoska se vám bude líbit. Je to ryze česká multifunkční mísa, která zaujme svou historií, jednoduchostí použití a hlavně výbornou chutí připravených pokrmů.

Přečíst článek

Oslavte poslední den roku stylově pořádnou grilovačkou

aktualizováno: 27. 3. 2024 Iveta Brožková

Grilování na SilvestraRok se blíží ke konci. Pokud se chystáte uspořádat oslavu s rodinou nebo přáteli, možná využijete tip na jednoduché, ale velmi efektní občerstvení. Říkáte si, že grilovat v zimě může jen blázen? S elektrickým grilem ne, ten se dá používat celoročně a navíc se nikdo nemusí starat o udržování ohně a správné teploty.

Přečíst článek

Prožijte dokonalý Štědrý den

aktualizováno: 22. 3. 2024 Iveta Brožková

Chcete, aby na Štědrý den šlapalo vše tak, jak má? Projděte si s námi tento den dopředu. Já už se Vánoc nemůžu dočkat. Netrpělivě odpočítávám čas a přemýšlím, čím mě letos Ježíšek překvapí. A i když Vánoce nikdy neproběhnout úplně podle plánu, protože je vždy naruší nějaká neočekávaná situace, jednoduše je miluji.

Přečíst článek

Co by to bylo za Vánoce bez svařeného vína?

aktualizováno: 18. 3. 2024 Iveta Brožková

S tím, jak klesá teplota na teploměru, roste spotřeba horkých nápojů. Udělala jsem takový menší průzkum, abych zjistila, co všechno se může použít pro přípravu svařáku. Našla jsem spoustu inspirativních receptů a vybrala z nich to nejlepší.

Přečíst článek

Předvánoční úklid levou zadní

aktualizováno: 28. 3. 2024 Iveta Brožková

První rada pro vánoční úklid zní: hlavně se zbytečně nestresovat, krásné Vánoce můžete mít, i když nebude každý koutek vašeho bytu svítit čistotou na dálku.

Přečíst článek

Mikulášské pečení: andělské a čertovské cupcakes

aktualizováno: 28. 3. 2024 Iveta Brožková

Každá příležitost, kdy se sejde rodina a přátelé, by se měla využít. Svátek svatého Mikuláše není výjimkou. Pokud navíc máte v okolí malé děti, jeho slavení je přímo nutnost. Pokud nějakou sešlost na tento víkend také plánujete, možná se vám bude hodit recept na tématické občerstvení, díky kterému budete hvězda večeru.

Přečíst článek

Nové nádobí = nové možnosti

aktualizováno: 23. 3. 2024 Iveta Brožková

Nové nádobí do kuchyněZnáte to. Každý den, od časného rána, musíte myslet na přípravu jídla pro celou rodinu. Manželovi je potřeba připravit do práce zdravou svačinu, děti zase potřebují snídani k nastartování dne a ani je bez svačiny z domů vyslat nemůžete. Na vše potřebujete nádobí, nože, misky, lahve na pití...

Přečíst článek

Listopadová pohoda ve znamení dýňových lahůdek

aktualizováno: 20. 3. 2024 Iveta Brožková

Dýňová polévkaPodzimní večery úplně lákají k domácí pohodě, nejlépe zpříjemněné dobrým jídlem a pitím. V chladnějším počasí, které k listopadu patří, lze jedině doporučit horké kořeněné speciality.

Přečíst článek

Předvánoční úklid zvládnete s praktickými pomocníky raz, dva

aktualizováno: 28. 3. 2024 Katka Vodová

Vánoce nás čekají zhruba za měsíc. Z tohoto důvodu většinu zástupkyň něžného pohlaví zachvátil pocit marnosti, paniky a časového presu.

 

Přečíst článek