461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

jarní výprodej jarní výprodej

Dopřejte si tu nejlepší vodu. Poradíme, jak na to!

aktualizováno: 9. 4. 2024 Katka Vodová

Filtrace vody je zdraváDnes tu máme představení možnosti, která trumfne jak balenou, tak kohoutkovou vodu. Jedná se o vodu z filtrační konvice, která přináší nejlepší výsledky. Zjistěte, v čem je přefiltrovaná voda lepší než ta z PET lahví nebo ta, kterou si natočíte doma.

 

 

Výhody vody z filtrační konvice oproti vodě kohoutkové

Výhody filtrační konviceI když váš zdroj vody může být v pořádku, nikdy nevíte, jak je na tom potrubí, kterým voda vede. Pokud toužíte po chuťově výborné vodě, která neobsahuje žádné nečistoty, dejte šanci filtrační konvici. Ta z vody dokážete odstranit i významné množství uhličitanu vápenatého. To je průvodce vodního kamene, který zanáší rychlovarné konvice a přístroje na kávu jako je třeba automatické espresso. Netřeba zdůrazňovat, že taková káva udělaná z přefiltrované vody je chutí někde úplně jinde. 

Filtr navíc odstraní z vody i pachuť chlóru, lépe si tak vychutnáte všechny studené i teplé nápoje. Kohoutková voda nebývá špatná, ale kdo jednou zkusí vodu přefiltrovanou, už nechce jinak. Chválí si jí i chalupáři s majitelé vlastních studní, kde přeci jen nějaké riziko hrozí. I s tím si ale konvice hravě poradí. Vliv přefiltrované vody poznáte i při vaření - především zelenina si takovou vodu pochvaluje. 

 

Výhody vody z filtrační konvice oproti balené vodě

Lepší filtrační voda než balenáVýhody filtrační konvice však nestojí pouze na lepší chuti a zdravému zdroji tekutin pro váš organismus. Filtrační konvice vám ušetří, v porovnání s nákupy balené vody, spoustu peněz. Věděli jste, že za balenou vodu platíte až 2000krát více, než je její reálná hodnota? A že obal balených vod vyjde mnohem dráž, než ona samotná voda? Napadlo by vás někdy koupit si rohlík třeba za 2000 Kč? Ne? Něco podobného mnoho lidí kupováním balené vody dělá. 

Platit peníze za balenou vodu je naprosto zbytečné. Navíc je na výrobu každé plastové nebo skleněné láhve potřeba mnoho zdrojů, které dávají zabrat naší přírodě a to ani nemluvím o těch tunách zbytečného odpadu, které ničí naši přírodu.

Nákup balených vod s sebou přináší ještě jeden problém. Nějak je musíte dostat z obchodu domů, to znamená každý týden tahat těžké balíky, což je opravdu výživné, pokud bydlíte například v domě bez výtahu. Nebylo by lepší mít kvalitní vodu kdykoliv, hned a bez práce? A to v takové kvalitě, že byste se vodu nemuseli bát dát i miminku?

 

Výhody filtrované vodyPS: Samotnou kapitolou jsou balené slazené vody. Ty navíc organismus zatěžují zbytečným cukrem. Láhev se slazenou vodou o objemu 1,5 litru obsahuje 45 gramů cukru! Tyto vody pak ještě obsahují různá éčka, aromata, barviva a konzervanty. Jednoduše nic extra pro vaše zdraví

 

Zkuste se nad tím, co pijete, ještě jednou zamyslet a udělat krok směrem ke lepší budoucnosti. Lepší budoucnosti pro vás, i pro přírodu. Kohoutková voda přefiltrovaná v konvici jsem nejzdravější, nejekonomičtější i nejekologičtější variantou správného pitného režimu. 

 

Ty nejlepší z nich

  • Dewberry Slimline

    Dewberry Slimline
    479 Kč
    Dostupnost na dotaz

    2 hodnocení Filtrační konvice Dewberry s dlouhou životností patrony a objemem filtrované vody 1,7 litru.

  • BWT Vida/Yara

    BWT Vida/Yara
    279 Kč
    jen 1 ks za tuto cenu
    u vás doma 18. 4.

    Filtrační konvice BWT s celkovým objemem 2,5 litru a mechanickým ukazatelem životnosti filtru.

    • poslední 1 ks za tuto cenu
  • Dewberry CLASSIC

    Dewberry CLASSIC
    429 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Jedinečná šroubovací patrona Dewberry s delší životností účinӗ zachycuje chlor, nečistoty organického původ...

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku