461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Sencor roboty PAUL

Jak se zbavit námrazy v lednici jednou provždy?

aktualizováno: 5. 3. 2024 Petr Kembický

Jak se zbavit námrazyTohle známe asi všichni. V mrazáku je vrstva námrazy a šuplíky ani nejdou zasunout. Děsí vás představa celého dne zabitého odmrazováním a uklízením následné spouště? Navíc ještě vymyslet, co se zásobami. S tím vším může být jednou provždy konec.

 

 

 

Vážně chcete být otrokem své lednice?

Představte si, že to takhle být nemusí. Že někdo vymyslel ledničku, která nikdy nenamrzne. Díky tomu by zdlouhavé a nepříjemné odstraňování námrazy bylo navždy minulostí. Nemuseli byste si kvůli němu v kuchyni dělat spoušť, kterou budete muset uklízet zase jen vy. Nemuseli s prosíkem chodit za sousedy, jestli se k nim nevejdou vaše zásoby, případně se spoléhat na termotašky a modlení.

Svůj volný čas, kterého v dnešní uspěchané době máme každý čím dál méně, byste mohli trávit lépe. Třeba výletem do ZOO, který jste dětem slíbili už minulé léto nebo romantickou procházkou zakončenou v oblíbené kavárně.

 

Ukažte mi rovnou ty zázraky, co mě zbaví odmrazování

 

Konstruktéři dali hlavy dohromady a přišli s řešením

Věřte nebo ne, výrobci ledniček se snažili systém zabraňující namrzání uvést na trh několik let. Nutno přiznat, že se to jednotlivým značkám povedlo různě úspěšně. Při cestě k beznámrazové lednici nejprve řešili problém s vyšší spotřebou energie oproti klasickému chlazení. Pak si také museli poradit s nepříjemnou hlučností a nakonec s osycháním ovoce a zeleniny.

 

Někomu se povedlo odstranit všechny problémy, někomu ne. Přeci jen není lednička jako lednička. Jednoznačně nejlépe si s produkcí chladniček s beznámrazovým systémem poradily značky Beko, Candy a Hoover. Ty se i díky tomu těší čím dále větší oblibě nejenom v českých domácnostech.

 

Beznámrazový systém přináší ještě jednu výhodu, a rozhodně ne malou. Je jí úspora za elektřinu. To, kolik vás provoz lednice bude stát, totiž není jen o počtu plusek. I sebeúspornější lednice se už s 1 cm námrazy změní v nenasytnou a její spotřeba jde prudce nahoru. Odborníci se shodují na růstu spotřeby takové lednice až o 75 %. S lednicí od těchto značek můžete zůstat ledově klidní. Protože komu lednice nenamrzá, toho účty za elektřinu děsit nemusí.

 

Nejlepší no Frost ledničky

 

Ukázat ty nejlepší ledničky

 

Jestli si myslíte, že takto vybavená lednička musí stát majlant, tak jste na velkém omylu. I takto špičkové vlastnosti můžete pořídit za rozumnou cenu.

Její přínosy oceníte hned, co jí zapojíte. Víte proč? Už nikdy totiž nebudete muset řešit nepříjemné odsekávání ledu spojené se zdlouhavým čekáním, až vnitřek lednice s mrazákem úplně roztaje. Vyhnete se také potopě v kuchyni, protože bez ledu nebude ani voda. Tím pádem vaše kuchyně zůstane uklizená a hlavně provozu schopná.

 

Nebylo by krásné ušetřit moře času a stresu? A navíc se vyhnout i otravování sousedů a příbuzných, jestli zmrazeným potravinám poskytnou na chvíli náhradní domov. Lednici s mrazákem totiž nebude nutné nikdy vypínat a zásoby budou moci stále být ve svém oblíbeném chládku. 

Jak se zbavit zápachu v ledniciTím ale vychytávky těchto lednic nekončí. Nesnášíte, když se vám v lednici promíchávají pachy a zbytek koláče je pak cítit jako hovězí na česneku? Nebo když lednici zamoří zkažené zásoby, které jste nestihli sníst včas a nějakou dobu se jim před vámi zdárně dařilo schovávat? V tom případě se můžete zaradovat. I s tím si tato lednice díky chytrým funkcím poradí.

Poděkuje vám váš nos, který nebude nic dráždit, a vaše peněženka. Likvidaci se totiž kromě pachů nevyhnou ani bakterie, díky čemuž se potraviny budou kazit mnohem pomaleji. Případů, kdy se jídlo musí kvůli nepoživatelnosti vyhodit, významně ubude.



Zobrazit lednice, které všechno tohle nabízí

 

Velký průzkum lednic na trhu aneb našli jsme vítěze

V poslední době jsme porovnávali desítky chladniček, které jsou k dispozici na českém trhu. Máme dobrou zprávu, našli jsme jednoznačné vítěze. Ptáte se, čím nás ony lednice uchvátily? Že jste to vy, tak vám to prozradíme. Hned teď.

 

Beznámrazový systém známý pod označením No Frost jsem vám už představil a ano, stojíme si za tím, že značky Beko, Candy a Hoover vynalezly ten nejlepší na trhu. S ním se s odmrazováním můžete navždy rozloučit. Věřím, že toto loučení rozhodně těžké nebude. Zamávat můžete i bakteriím a pachům, pro ně v takové lednici také není už místo. Místo toho se můžete těšit na ovoce a zeleninu jako právě utrženou ze zahrádky.

 

Lednice jsou navíc vybaveny funkcí rychlého mrazení, s kterou vyrobíte třeba kostky do míchaných nápojů rychlostí mrknutí oka. Stále při ruce bude i oblíbené vychlazené vínečko, které díky držáku na lahve nebude zabírat prostor.

 

Jistě oceníte i takové vychytávky jako je nulová zóna, s kterou zelenina vydrží dlouho čerstvá nebo externí displej, na kterém si nastavíte chod lednice podle svého přání. Navíc vás tato chytrá mašinka také sama na ledasco upozorní.

 

Třešničkou na dortu je pak jejich luxusní vzhled. Nikdo jí jen tak nepřehlédne a můžete si být jistí, že přátelé vám budou závidět. Designová lednice posune celou kuchyň zase o úroveň výš. Pokud je pro vás spíše než vzhled důležitá životnost, také zbystřete pozornost. Tyto lednice mají minimální poruchovost. Můžete tak v klidu spát a zbytečně se nestresovat, kdy se co porouchá a kolik vás to bude stát. 

 

Život je příliš krátký na kompromisy. Pokud nechcete být otrokem své lednice, ale naopak hledáte spolehlivý a bezúdržbový kus, do kterého se zamilujete pokaždé, když půjdete kolem, chytré lednice od těchto značek je ty pravé. Nebylo by krásné mít zase o pár starostí méně?

  • Hoover HQN 184X

    Hoover HQN 184X
    14 990 Kč
    Dostupnost na dotaz

    61 hodnocení Kombinovaná beznámrazová chladnička Hoover s funkcemi rychlého chlazení a mrazení a LED osvětlením. Energet...

    • beznámrazový systém
  • Beko MCNA 366E30ZXB

    Beko MCNA 366E30ZXB
    15 033 Kč
    Dostupnost na dotaz

    35 hodnocení Kombinovaná beznámrazová chladnička Beko s LED osvětlením a antibakterálním těsněním. Energetická třída A++...

  • Candy CFET 6184WPU

    Candy CFET 6184WPU
    12 990 Kč
    Dostupnost na dotaz

    32 hodnocení Kombinovaná chladnička Candy s No Frost mrazákem a oddělenou regulací. Energetická třída A++, mrazicí výkon...

Jan Vašek

Autor: Petr Kembický
petr@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czInstagram Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Pro Spořílka nakupuju zboží, které pečlivě vybírám a mnohdy také sám osobně zkouším, abych vám mohl nabídnout jen to nejlepší. Specializuji se na velkou bílou techniku jako jsou ledničky, pračky, myčky a sušičky a jsem autorem několika článků "Jak vybrat správný spotřebič".

Kategorie článku