461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Jak se zbavit zvířecích chlupů?

aktualizováno: 29. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak se zbavit chlupů ze zvířatMáte už dost toho, že každý kousek oblečení je od chlupů a ostatní vás na to pořád upozorňují? Děsíte se toho, že vaši hosti ve večeři najdou chlup? A aby toho nebylo málo, budou odcházet tak zachlupacení, až vám bude hanba? Vyhlaste chlupům válku!

 

Odstraňování chlupů může začít už v pračce

Pračka, která odstraňuje chlupy ze zvířatZapomeňte na ruční odstraňování a vyklepávání chlupů z vašeho prádla. Moderní pračky myslí i na milovníky zvířat a přesně pro ně mají připravené programy pro odstranění chlupů. Třeba u praček od Beka jsou pojmenovány jako “Pet program”. Pokud ho zvolíte, tak se k normálnímu pracímu cyklu přidá ještě předpírka a máchání, čímž se z vláken vašeho prádla chlupy dostanou pryč.

Já sama jsem majitelka drsnosrstého jezevčíka Kerryho, který líná po celý rok a vždycky na jaře extrémně, takže jsem za tuto funkci u mé pračky opravdu vděčná. Nevím totiž jak to mají vaši zvířecí miláčci, ale ten můj považuje za nejlepší pelíšek moje oblečení, na kterém jsou během chvilky stovky chlupů. Vybrala jsem si proto právě pračku Beko s programem na odstranění chlupů a nemusím to řešit.

Ukázat pračky, co si s chlupy poradí

 

Sušička dostane z prádla i chlupy, co nezvládne pračka

Ještě lepší bojovník proti zvířecím chlupům je sušička, která odstraní i odolnější chlupy, se kterými si pračka neporadila. Celý princip jejich odstranění je přitom velmi jednoduchý, v bubnu sušičky proudí horký vzduch, kterým se z prádla chlupy vyfoukají. Sušička z oblečení neodstraní pouze je, ale dokonce i prach a další mechanické nečistoty, což ocení i alergici. Že to opravdu funguje si pak snadno můžete ověřit - stačí si prohlédnout obsah filtru sušičky.

Ukázat sušičky, které chlupům nedají šanci

 

Jak odstranit chlupy z koberců a čalouněného nábytku?

Vysavač pro odstranění chlupůZáleží, jestli si rádi ulehčujete práci. Pokud ne, můžu doporučit odstranění chlupů s nasazenými gumovými rukavicemi, které navlhčíte a budete po koberci nebo gauči kroužit a z chlupů tvořit kupičky, které pak vyhodíte. Pokud věci děláte rádi pořádně, ale nechcete se u toho sedřít z kůže, oceníte dobrý vysavač. Takový, který má ideálně vodní filtraci, kde se všechny chlupy bezpečně zachytí, dostatečný sací výkon, který vysaje i hlouběji zapíchnuté chlupy a hlavně různé nástavce. 

Ty jsou důležité především v případě, kdy chcete vysávat různé povrchy včetně čalouněného nábytku. S běžnou hubicí totiž neuspějete všude. V případě, že vaši mazlíčci chodí ven a domů se vracejí naloženi blátem, oceníte i možnost mokrého čištění, které nejenom že odstraní chlupy, ale vyčistí vše do hloubky.

Který vysavač chlupy bez milosti zlikviduje?

 

Iveta Brožková

Autorka: Iveta Brožková
iveta@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Chcete novou dávku inspirace? Jsem tu pro vás. Mezi moje zájmy patří cestování a s tím spojené focení, sport a také jídlo včetně jeho vaření a pečení. Jistě vás proto nepřekvapí, že se spousta mých článků bude točit okolo kuchyně.

Kategorie článku