461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Sencor roboty PAUL

Maminky s dětmi, zbystřete! 5 problémů, které vám se sušičkou odpadnou

aktualizováno: 22. 3. 2024 Katka Vodová

Malé děti jsou radost, ale i velká starost. S domácími pomocníky si to ale můžete o dost ulehčit. Bez pračky (a dnes už i myčky) si život určitě nedokážete představit. Ale co taková sušička? Víte, kolik času, dřiny, energie a starostí vám ušetří? Věnujte se dětem, nebuďte otrokyní hromad s prádlem.

 

1. Konec žehlení

Sušička - konec žehleníKaždý má nějaký koníček, ale jen málo hospodyněk si oblíbilo zrovna žehlení. Je to nudné, pracné a zabere to spoustu času. Není lepší si u televize hrát s vaší ratolestí, nebo vklidu relaxovat, než stát u prkna a žehličkou přejíždět zleva doprava?

Sušička prádlo načechrá a zjemní, proto nebude pomačkané a běžné oblečení (jako jsou trička, mikiny, džíny nebo dětské oblečky) žehlit nemusíte vůbec. Žehličku ze skříně vytáhnete snad jen na košile, ale to jen tak, abyste nevyšli ze cviku.

 

2. Více času na děti

Sušička - více časuSušení prádla = stereotypní rutina:prádlo vyndám z pračky, donesu na šňůru, vyvěsím, zakolíčkuji, čekám, hlídám, aby mi nezmoklo, pak ho zase sebrat, donést domů, žehlit a pořád dokola“. Ne!

Prádlo vyndáte z pračky a hned s ním do sušičky. A za 2 hodinky ho můžete skládat do skříně. Zvláště, když 80-90 % z toho nemusíte žehlit. A to nemluvě o tom, že neradi odbíháte od svého dítka, což při věšení prádla bezpochyby musíte.

 

3. Stop alergiím

Sušička - stop alergiímTrpí vaše dítko alergií na prach nebo se mu v noci špatně dýchá? To vše mohou způsobovat alergeny poletující ve vzduchu.

Sušička nejenže díky vysoké teplotě zničí ty živé alergeny (jako jsou bakterie a další breberky), ale také zachytí prach z oblečení. Díky tomu se vašemu děťátku bude v noci krásně spát - v povlečení bez prachu.

O zachycení zvířecí srsti nemluvě, i s tím si sušička hravě poradí, nepořádek pak stačí vysypat z filtru.

 

4. Sterilní prostředí

Sušička - sterilní prostředíSušička díky vysoké teplotě zničí živé alergeny a vytvoříte pro vaši ratolest hygienicky čisté prostředí, které je při zdravém vývoji dítěte nesmírně důležité.

Malé děti mohou být totiž více náchylné na bakterie, ty sušičky zlikviduje.

 

5. Pryč s vyrážkou

Sušička - konec vyrážkámDětská pokožka je velmi citlivá a drsné nebo přeschlé oblečení může způsobovat vyrážky, kožní problémy a alergie. A to přeci pro své miminko nechcete. Sušička prádlo změkčí a zvláční, a to pak nebude dráždit pokožku

 

 

Nejlepší sušičky jste vybrali a ohodnotili vy

Vybírat můžete z mnoha sušiček, ale vy si pokaždé nějaké oblíbíte. Tyto 3 díky vašemu hodnocení zvítězily.

Stupně vítězů

  • Beko DPU 8360 X

    Beko DPU 8360 X
    10 139 Kč
    Dostupnost na dotaz

    16 hodnocení Kondenzační sušička s tepelným čerpadlem a náplní až 8 kg v energetické třídě A+. Můžete si vybrat z 16 pro...

  • LG RC 7055AH6M

    LG RC 7055AH6M
    11 300 Kč
    Dostupnost na dotaz

    4 hodnocení Úsporná kondenzační sušička prádla LG s tepelným čerpadlem, automatickým čištěním kondenzátoru a senzorovým...

  • AEG T 75370AH3

    AEG T 75370AH3
    12 307 Kč
    Dostupnost na dotaz

    3 hodnocení Kondenzační sušička prádla AEG s tepelným čerpadlem, senzorovým sušením a šetrným pracím bubnem. Energetick...

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku