461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

předjarní výprodej předjarní výprodej

Jak vybrat vánoční dárek pro manžela nebo přítele?

aktualizováno: 5. 3. 2024 Katka Vodová

Vánoce se blíží, čas pro výběr a nákup dárků rychle utíká. Pokud je vaše fantazie na bodu mrazu a hledáte nové nápady, čím obdarovat svého milovaného muže, přečtěte si našeho vánočního rádce. V něm vás provedeme 5 tématickými okruhy dárků pro různé typy mužů. Šance, že u nás najdete to pravé, je vážně vysoká.

 

 

1. Labužníka potěší dárky spojené s dobrým jídlem a pitím

Má váš partner rád kvalitní suroviny a nejlépe se cítí v kuchyni, případně u jídelního stolu? Pro něj budou tyto tipy jako dělané. 

Výbava na grilování

Je váš muž pán grilu? Nebo by chtěl být? Těší se na jaře nejvíce na to, až bude moci vyndat gril a připravit všem luxusní steaky nebo jiné grilované speciality? Pokud si svého muže u grilu velmi lehko dokážete představit, elektrický gril by mohl být o letošních vánocích trefou do černého. Tyto grily v klidu může používat i v kuchyni, takže nebude vadit, že venku bude pod mrazem.

Jako skvělý doplněk můžete přidat přepychový mlýnek na sůl a pepř a nebo nový nůž, se kterým bude krájet a připravovat pokrmy čistá radost. 

  • Gorenje TG 2000 C

    Gorenje TG 2000 C
    1 148 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Stolní gril Gorenje s půlenou deskou, teflonovým povrchem a výběrem z 5 nastavení teploty.

  • Braun G 1300

    Braun G 1300
    2 786 Kč
    Dostupnost na dotaz

    2 hodnocení Masomlýnek Braun s příkonem 1300 W a 3 mlecími disky. Kovová konstrukce a nože z oceli...

  • Sencor SCJ 6053RD

    Sencor SCJ 6053RD
    399 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Lis na citrusy Sencor s 2 kužely, ochranou proti odkapávání a pláštěm z nerezu.

 

S dobrou kávou a vínem nešlápnete vedle

Nedokáže váš milý přežít ráno bez své dávky kofeinu? Během cestování jako první hledá tu nejlepší kavárnu v okolí? Pokud byste o něm řekla, že je to milovník kávy, určitě ho potěšíte kvalitním přístrojem na výrobu espressa. Chybou nebude ani balení kvalitní zrnkové kávy

Pokud osudový nápoj vašeho partnera není káva ale víno, nabízí se jako vánoční dárek zvolit vinotéku. S její pomocí bude mít víno vždy tu správnou teplotu a vy si budete moci kdykoliv dát skleničku a oslavit tak život. Vybrané vinotéky jsou navíc dvouzónové, takže v nich můžete mít uskladněno jak bílé, tak červené víno. Pokud partner preferuje jeden typ a vy ten druhý, s dvouzónovou vinotékou si přijdete na své oba

    Liquid error: internal
  • Sencor SES 2010BK

    Sencor SES 2010BK
    1 999 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Espresso kávovar Sencor s tlakem 15 barů, otočnou tryskou na páru a plochou pro nahřívání šálků.

  • Haier WS25GA

    Haier WS25GA
    9 045 Kč
    Dostupnost na dotaz

    10 hodnocení Menší vinotéka Haier s beznámrazovým systémem a kapacitou na 25 lahví vína. LED displej, vnitřní osvětlení,...

    • beznámrazový systém

 

2. Je váš partner hravý a miluje nové technologie?

Pokud říkáte ano, určitě pro něj vyberete dárek z těchto tipů. Úspěch zaručen a buďte si jistá, že vás partner vychválí i před kamarády, kteří mu budou závidět, jakou má skvělou ženu.

Dárky pro muže, kteří tráví mnoho času v autě

Jako první představíme kameru do auta, což je poslední dobou čím dál oblíbenější věc. Je to malá kamerka, pomocí které se nahrává pohled skrz čelní sklo během jízdy. Využít je lze například v případě dopravní nehody k prokázání nevinny, nebo k zachycení zajímavých okamžiků během jízdy. Internet je plný videí pořízených touto kamerou a není tajemstvím, že se o ně zajímají především muži. Pokud se vám kamera do auta jako dárek pro vašeho partnera nezdá vhodná, v nabídce máme i klasické digitální kamery, které mají širší pole působnosti. Velmi oblíbené jsou především outdoorové, pomocí kterých jdou natočit unikátní záběry.

Konzervativnější, ale přesto oblíbený dárek pro muže, kteří v autě tráví mnoho času, je GPS navigace. S jejím použitím váš muž už nikdy nebude bloudit, a výlety do neznáma se tak stanou mnohem příjemnější záležitostí a zmizí zbytečný stres. S GPS navigací zmizí potřeba ptát se kolemjdoucích na cestu, takže partnerovo ego zůstane uchráněno a bude hrdina, který vždy ví, kam má jet.

  • TrueCam A7S

    TrueCam A7S
    4 307 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Kamera do auta TrueCam s 2,7palcovým LCD displejem, nočním přisvícením, GPS modulem, detekcí rychlostních r...

    • produkt roku 2016
  • Lamax ACTION X7

    Lamax ACTION X7
    1 799 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Akční kamera LAMAX se záznamem ve Full HD rozlišení, LCD displejem o úhlopříčce 1,5 palce, českým menu a bo...

  • TrueCam A5S

    TrueCam A5S
    3 373 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Kamera do auta TrueCam s 2,7palcovým LCD displejem, natáčením ve Full HD rozlišení, funkcí detekce pohybu a...

 

Nová generace hraček pro dospělé

Tak by se dala shrnout kategorie obsahující tablety, smartphony a smartwatch, neboli “chytré hodinky”. Smartphony a tablety jsou stálicemi pod vánočním stromkem už několik let a není se čemu divit. Jsou to užiteční společníci jak pro práci, tak pro zábavu. Pokud je vás partner ještě nemá, nebo jeho stávající mají nejlepší léta za sebou, mohlo by jejich darování udělat velkou radost

Co se týče smartwatch, chytrých hodinek, jedná se poměrně o novinku na trhu a málokdo se jimi může pochlubit. Tyto hodinky toho kromě měření času zvládají mnohem více, mohou fungovat jako krokoměr, mohou měřit tep, některé dokonce umí zobrazit email či SMS. Funkcí je vážně dost a z vašeho muže udělají hotového Jamese Bonda. 

  • Sencor Element P503 LTE

    Sencor Element P503 LTE
    2 501 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Smartphone Sencor s displejem o uhlopříčce 5 palců, Dual SIM, interní pamětí 8 GB a operačním systémem Andr...

  • Noontec POWA 10400 Power bank

    Noontec POWA 10400 Power bank
    799 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Power banka Noontec s kapacitou 10 400 mAh, ochranou proti přebíjení a integrovanými LED diodami pro indika...

  • Sencor SDF 732 B

    Sencor SDF 732 B
    871 Kč
    Dostupnost na dotaz

    1 hodnocení Digitální fotorámeček Sencor se 7palcovým displejem, čtečkou karet a LED podsvícením.

 

Další hravé tipy na dárek pro partnera

Jestli partner miluje knihy, určitě by se mu hodila jejich čtečka. Jejich hlavní výhoda je v tom, že u sebe můžete mít stovky titulů a váha zůstává stejná - pouze pár set gramů. 
Pokud partner neopustí domov bez důkladného prozkoumání předpovědi počasí, líbila by se mu meteostanice. S její pomocí zjistí všechno potřebné a nestane se mu, že opustí domov bez deštníku zrovna, když bude na cestě pořádný liják. 

V případě, že si váš partner rád hraje v tom původním smyslu slova, proč mu nekoupit opravdu hračku. Třeba takové auto na ovládání jistě potěší i srdce dospělého a uvidíte, že vánoční večer bude nezapomenutelný.

 

3. Výbava pro filmového nadšence

Pro partnera, který večery nejraději tráví u dobrého filmu, bude nejlepší dárek Smart TV. Sledování filmů na této chytré televizi se téměř vyrovná sledování filmu v kině. To však rozhodně není to jediné, co Smart TV umí. Partner se na ní bude moci připojit i k internetu a vyzdvihnout lze určitě i možnost vypůjčit si oblíbený film z online videopůjčoven. Taková chytrá televize navíc neudělá radost pouze obdarovanému, ale celé rodině

Pro zajištění dokonalého ozvučení můžete k dárku přidat i domácí kino, požitek z filmů tak bude maximální. Pokud partner vlastí sbírku filmů na DVD či Blue-ray, kvalitní přehrávač také nebude šlápnutí vedle. 

  • Samsung UE48J6302

    Samsung UE48J6302
    17 285 Kč
    Dostupnost na dotaz

    LED Smart televize Samsung s úhlopříčkou 121 cm, Full HD rozlišením, zakřivením obrazovky, vysokou kvalitou...

  • LG 43UH6107

    LG 43UH6107
    11 515 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Smart LED televize LG o uhlopříčce 108 centimetrů s Ultra HD rozlišením, operačním systémem, integrovanou W...

    • ultra HD rozlišení
  • Hitachi 43HBT42

    Hitachi 43HBT42
    10 265 Kč
    Dostupnost na dotaz

    LED smart televize Hitachi o úhlopříčce obrazovky 109 centimetrů s Full HD rozlišením, dvěma HDMI konektory...

 

4. Dárky pro praktického muže

Mezi stálice ve vánočních dárcích se dlouhodobě řadí asistenti pro osobní péči. Holícím strojkem žádného muže neurazíte. Na trhu jsou dva druhy strojků - planžetový a frézkový. Ten planžetový je vhodný pro kratší a jemnější vousy, doporučuje se spíše pro mladší muže. Frézkové si poradí i s delšími a tvrdšími vousy, které mají především starší muži. 

Pokud si partner na vousech zakládá, hodit se mu bude spíše zastřihovač vousů, pomocí kterého dosáhne žádaného tvaru a délky vousů raz dva.
Péči si kromě vousů zaslouží také zuby, můžete svého milého obdarovat elektrickým zubním kartáčkem, který zajistí dokonalou ústní hygienu.

  • BaByliss E845E

    BaByliss E845E
    979 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Zastřihovač vousů BaByliss. Čepele z nerezové oceli, omyvatelná hlava, čepele z nerezové oceli, autolubrika...

  • BaByliss E826E

    BaByliss E826E
    990 Kč
    Dostupnost na dotaz

    1 hodnocení Zastřihovač vlasů, vousů a chloupků Babyliss s bohatým příslušenstvím. Čepele z nerezové oceli, aku napájen...

  • Oral-B Pro 400 Orange

    Oral-B Pro 400 Orange
    1 199 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Zubní kartáček Oral-B s funkcí 3D pohybu, časovačem a nabíjecím stojánkem.

 

5. Vánoční dárky, které ocení kutil

Má pořád váš partner spoustu plánu a nápadů na různá vylepšení a opravy? Nevydrží chvíli v klidu a nejvíce času tráví v dílně nebo garáži? Pro takový typ muže bude ideálním dárkem nářadí, se kterým bude moci vrtat, šroubovat, řezat, brousit, hoblovat, svářet… Je z čeho vybírat, určitě najdete to pravé nářadí, které přesně váš muž potřebuje a dlouho po něm touží. 

Pokud je váš muž spíše zahradník, budou se mu hodit pomocníci pro péči o trávník. Co myslíte, potěšila by ho nová sekačka? Pokud váš partner ráda pracuje se dřevem, určitě si prohlédněte nabídku zahradní techniky, třeba řetězové pily nebo zahradní nože. Třeba ten pravý dárek pro svého milovaného objevíte tam.

  • Sharks SH 510

    Sharks SH 510
    999 Kč
    Dostupnost na dotaz

    1 hodnocení Elektrické zahradní nůžky na živý plot Sharks s 51cm řeznou lištou a rychlý zastavením nožů...

  • Sharks SHK429 SH 2650 + náhradní nůž zdarma

    Sharks SHK429 SH 2650 + náhradní nůž zdarma
    6 990 Kč
    Dostupnost na dotaz

    3 hodnocení Benzínová sekačka Sharks se šíří záběru 46 cm, 8 pozicemi nastavení výšky a sběrným košem s kapacitou 60 li...

  • Fieldmann FZS 1001-A

    Fieldmann FZS 1001-A
    2 069 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Akumulátorová zahradní strunová sekačka Fieldmann s vodícími kolečky a indikátorem nabití baterie.

 

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku