461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Sencor roboty PAUL

Jak vybrat vánoční dárek pro syna nebo vnuka?

aktualizováno: 18. 3. 2024 Katka Vodová

Chceme, aby letošní svátky byly dokonalé. Proto jsme pro vás sestavili vánočního rádce, který vám usnadní výběr dárku pro vašeho syna či vnuka. Dárky jsme rozdělili do 4 různých oblastí, ve kterých najdete tipy vhodné jak pro opravdu malé chlapce, tak pro puberťáky, tak pro skoro dospělé mladé muže.

 

 

1. Vánoční dárky pro malé i velké, hrát si chtějí všichni

Znáte kluka, kterému by se nelíbilo auto na ovládání? Já tedy rozhodně ne, a to jich ve svém okolí mám hodně. Tímto dárkem rozhodně nic nezkazíte, ať už se jedná o předškoláka, školáka nebo už i studenta. Kluky prostě věci na ovládání baví, a to bez rozdílu věku. 

Tento dárek udělá bezprostřední radost, takže ihned po rozbalení můžete uspořádat rodinný závod na čas, kdy budete muset projet dráhu mezi ostatními vánočními dárky. A o tom přesně Vánoce jsou, o společných zážitcích, na které si budete pamatovat celý život.

Kromě RC modelů aut můžete vybírat i z dalších dopravních prostředků. Máme lodě i vrtulníky, se kterými může být také spousta zábavy. Nabízíme i moderní drony, které nabízejí pestřejší možnosti letu a snadnější ovládání, vybrané jsou dokonce vybaveny kamerou.

 

K hraní a prožívání dětských dobrodružství poslouží další hračky. Třeba vysílačky, které slouží k dorozumívání a mohou být super tajným prostředkem pro misi, kterou váš syn či vnuk se svými kamarády podnikne. 

Pro technické typy chlapců, kteří rádi tvoří různé roboty a bojovníky, bychom doporučili stavebnice. S nimi můžou dát naplno průchod své fantazii a vyrobit dokonalého válečníka z budoucnosti. 

Pokud si vaše děti rády hrají venku, vyberte něco ze sortimentu venkovních hraček. Máme skvělá funkční auta a motorky, sety na pískoviště nebo dětskou dílnu, zahradní domky, které mohou skvěle posloužit jako bunkr, i různé skákací atrakce, kde se váš syn se všemi kamarády dosyta vyblbne. 

 

2. Chytré technologie vládnou světu

Vsadím se, že skoro každé dítě si přeje nějakou tu elektroniku. V případě, že si zaslouží pořádný dárek, zvažte nákup chytrého telefonu. S ním jistě nešlápnete vedle, protože telefon s velkým displejem, na který je možné stahovat nejrůznější aplikace a hry, prostě dnes potřebuje každý. Mnoho dětí chytrý telefon už dávno má. Naštěstí jde vývoj dopředu a objevují se stále nové a nové technologické vychytávky, kterými své okolí můžete obdarovávat. Třeba jako Smartwatch, chytré hodinky, které mají mnoho funkcí a svým nositelům nabízí mnoho způsobů využití. 

Doporučit lze i příslušenství ke smartphonům. Hitem jsou takzvané powerbanky, díky kterým lze telefon dobít i bez zdroje elektrické energie. Hodí se i reproduktor, který z telefonu vyčaruje menší Hi-Fi soupravu.

Skvělým dárkem je i tablet, který také může sloužit k prohlížení a čtení textových dokumentů. Tablet  snadno připojíte k Wi-fi, tím pádem se z něj stane opět skvělý zdroj informací. Samozřejmě ho syn může použít i k zábavě a kontaktu se svými kamarády. Pokud tedy chcete investovat jak do vzdělání, tak dárkem udělat radost, tablet je vhodnou volbou.

  • Lamax ACTION X7

    Lamax ACTION X7
    1 799 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Akční kamera LAMAX se záznamem ve Full HD rozlišení, LCD displejem o úhlopříčce 1,5 palce, českým menu a bo...

  • Noontec POWA 10400 Power bank

    Noontec POWA 10400 Power bank
    799 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Power banka Noontec s kapacitou 10 400 mAh, ochranou proti přebíjení a integrovanými LED diodami pro indika...

  • Sencor Element P503 LTE

    Sencor Element P503 LTE
    2 501 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Smartphone Sencor s displejem o uhlopříčce 5 palců, Dual SIM, interní pamětí 8 GB a operačním systémem Andr...

 

3. Elektronika nejen pro hraní her

Taková televize je také skvělý dárek, především pokud ve vaší domácnosti často k dochází hádkám, na co se kdo kdy bude dívat. Tento věčný problém může vyřešit televize v dětském pokojíčku, která bude pouze syna a on se tak bude moci dívat na své oblíbené seriály nebo filmy, i když poběží ve stejném čase jako vaše programy.

Přidat můžete i herní konzoly, která spolu s televizí vytvoří herní centrum a jistě rozzáří jeho oči a vy tak pro něj budete dokonalými rodiči. A kdo ví, třeba si s ním také někdy zahrajete a zjistíte, že hraní her je vlastně docela zábava. Vybírat můžete z několika desítek her vhodných pro herní konzole. Nabízíme hry sportovní, akční nebo třeba i závodní. Hry u nás můžete vybírat také podle toho, pro jakou věkovou kategorii jsou určeny.

Jestli pro svého syna hledáte výkonného společníka pro studium a zábavu, koukněte se na naši nabídku notebooků. Bez jejich pomoci už dnes prakticky nelze existovat. Především získávání nejnovějších informací, třeba pro školní referáty, je pomocí notebooku velmi snadné. Notebook lze také využít k hraní her, jen stačí mít tu správnou hru, kterou do něj vložíte. 

  • Samsung UE48J6302

    Samsung UE48J6302
    17 285 Kč
    Dostupnost na dotaz

    LED Smart televize Samsung s úhlopříčkou 121 cm, Full HD rozlišením, zakřivením obrazovky, vysokou kvalitou...

  • Sencor SDF 732 B

    Sencor SDF 732 B
    871 Kč
    Dostupnost na dotaz

    1 hodnocení Digitální fotorámeček Sencor se 7palcovým displejem, čtečkou karet a LED podsvícením.

  • LG 43UH6107

    LG 43UH6107
    11 515 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Smart LED televize LG o uhlopříčce 108 centimetrů s Ultra HD rozlišením, operačním systémem, integrovanou W...

    • ultra HD rozlišení

 

4. Dárky pro poslech hudby

Pro milovníky hudby, a to ať už je oblíbený styl vašeho syna jakýkoliv, bych doporučil darovat nový přehrávač. Na výběr jsou klasické MP3 přehrávače, tak i MP4 přehrávače, které kromě hudby umí přehrát i video, třeba hudební klipy. 

Když k tomu přihodíte pořádná sluchátka, neuděláte chybu. Moderní jsou sluchátka barevná a velká. Pokud váš syn holduje sportu, pořiďte mu speciální sportovní, která i při zvýšené zátěži stále drží na svém místě.

V případě, že má váš syn hudbu puštěnou nejraději nahlas, pořiďte mu rádio s přehrávačem. Mnoho přehrávačů umí přehrát hudbu i z USB. V nabídce najdete mnoho designových kousků, které skvěle doplní interiér synova pokoje. 

 

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku