461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Sencor roboty PAUL

Zjednodušte si péči o prádlo. Hned teď!

aktualizováno: 10. 3. 2024 Katka Vodová

Kdo se vyžívá ve věšení prádla na sušák a nekonečnému žehlení, ať zvedne ruku. Tyhle domácí práce (ostatně jako skoro všechny) nepatří k těm oblíbeným a málokomu dělají radost. Víme, jak se jich nadobro zbavíte!

 

Vyprat prádlo je hračka. Bohužel je to pouhý začátek!

Jak sušit prádlo v ziměVyndat prádlo z pračky totiž nestačí. Musíte ho usušit. O to znamená každý týden nejenom hodiny práce, ale také neustálý boj, kam s tím vším. V malém bytě bez balkónu je sušení prádla doslova neštěstí. Nejenom že brkáte o sušák, který zabírá místo a ani esteticky to není žádná hitparáda, problémy ještě navíc způsobuje vlhkost. Kdo má plastová okna zná tento problém moc dobře. Není den, kdy by z nich nebylo potřeba otírat kapky vody. O navlhlých rozích v místnosti ani nemluvě. A když dojde na velké prádlo, člověk se už pomalu může začít připravovat na boj s plísní. 

Ani ten, kdo má možnost sušit prádlo venku , nemůže mluvit o výhře. I tady totiž číhá nebezpečí. Za prvé - sluníčko má bělící účinky, což je sice super pro bílé košile, ale sušte si pravidelně oblíbené červené tričko a za nějakou dobu se z něj stane neoblíbené růžové tričko. Navíc při sušení venku riskujete, že vám prádlo načichne. Ať už díky sousedově zálibě v kouření, nebo třeba kvůli gril párty. Věřte, že ani voňavkou tyto škody už nenapravíte. A pokud není zrovna pohodové letní počasí, prádlo může venku schnout i několik dní. To také není ideální a i díky tomu může být nepříjemně cítit. Na svěžest tak můžete rovnou zapomenout. 

 

Myslíte, že se s tím vším nezbývá než smířit? Jste na omylu →

 

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku