461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Sencor roboty PAUL

Jak vybrat ten nejlepší smartphone jako dárek?

aktualizováno: 27. 3. 2024 Katka Vodová

Co je poslední roky nejoblíbenější dárek mužů i žen? Malých i velkých? Rodičů i dětí? Chytrý telefon!

 

 

jak vybrat smartphone

 

Na následujících řádcích vám prozradíme, čím zaručeně uděláte radost své drahé polovičce nebo ratolesti a zároveň také poradíme, jak výběr daného dárku nepodcenit a z nepřeberné nabídky vybrat ten, jenž doopravdy potěší a splní i ta nejnáročnější očekávání.

 

Smartphone jako ideální dárek

Technika vládne světu a pokrok jednoduše nelze zastavit. Pokud si vaše ratolest nebo manželka již nějakou dobu stěžuje na špatně fungující mobilní telefon, případně na jeho zastaralou podobu, pak máte jedinečnou šanci přichystat dokonalé překvapení v podobě chytrého mobilu. Ovšem takový výběr chytrého telefonu, neboli smartphonu, není radno podceňovat. Jelikož se nejedná o dvakrát levný dárek, je potřeba věnovat jeho výběru dostatek času.

 

Jak vybírat smartphone a na co se zaměřit?

Vzhled nebo cena by měla být to poslední, co by vás při výběru mělo zajímat. Primárně se zaměřte na to, jakými funkcemi chytrý telefon disponuje nebo na jaké úrovni je jeho operační systém. Mezi nejrozšířenější operační systémy patří Android, Apple iOS, Symbian, Windows Phone a Samsung Bada z nichž každý poskytuje uživateli jiné možnosti, funkce a výhody. Pokud byl člověk, kterého hodláte obdarovat, doposud zvyklý na jeden druh operačního systému, je zbytečné jej násilně přeučovat na operační systém jiný. Ono ne nadarmo se říká, že: „starého psa novým kouskům nenaučíš“.

 

Telefon pro práci nebo pro zábavu?

Dalším nezbytným krokem při výběru chytrého telefonu je skutečnost, zda jej obdarovaný bude používat primárně k práci nebo trávení svého volného času. Telefony určené výlučně k pracovním účelům se vyznačují větším displejem, přesnou a komfortní klávesnicí, rychlými datovými přenosy pro stahování prezentací a tabulek a také zajímavými aplikacemi, jež s kancelářskými produkty umí perfektně pracovat.

Pokud však víte, že bude telefon sloužit vyloženě k pobavení, pak věnujte pozornost jeho fotoaparátu, výkonu baterie, ale i dostatečnému uložišti, které lze pochopitelně ještě více rozšířit prostřednictvím paměťových karet. V neposlední řadě klaďte pochopitelně důraz také na vzhled mobilu, odolnost displeje a jeho kvalitu, jež je neodmyslitelně spjata právě s cenou výrobku a konkrétním výrobcem. Věříme však, že pokud při výběru telefonu nešlápnete vedle, pak stoprocentně zabodujete!

 

Nejoblíbenější smartphony letošního roku

Tyto 3 smartphony stojí díky vašemu hodnocení na pomyslném stupni vítězů.

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku