461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Zvu vás na návštěvu do mé kuchyně

aktualizováno: 25. 3. 2024 Iveta Brožková

Jak sestavit novou kuchyniRáda bych vám ukázala trochu z toho, jak bydlím. Konkrétně jsem nafotila a natočila kuchyň, kterou mám vybavenou vestavnými spotřebiči. Přijde mi elegantní, když spotřebiče do kuchyně hezky zapadnou a celý styl je pak jednotný.

 

Jak probíhala rekonstrukce?

Nejdříve bylo zapotřebí udělat demoliční a stavební práce. V kuchyni bylo staré umakartové jádro, které bylo potřeba srovnat se zemí. Stejně tak odstranit obklady a zbourat příčky oddělující spíž. Jádro se stavělo úplně znovu z ytongu, bylo potřeba udělat nové rozvody elektřiny i vody. Z původní kuchyně v bytě nezůstalo doslova nic. Samotnou linku nám pak dělal truhlář na míru, který vše připravil pro zabudování nových vestavných spotřebičů.

 

 

Jak probíhal výběr spotřebičů?

Jsem plánovací typ, takže jsem měla o všem jasno ještě dříve, než k celé rekonstrukci našeho panelákového bytu došlo. Věděla jsem, že chci, aby barvy spotřebičů ladily k dekoru dvířek a že všechny spotřebiče rozhodně musí být vestavné. Celá kuchyň (a v podstatě i celý byt) je totiž celkem malá, a chtěla jsem minimalizovat všechny rušivé prvky, které by prostor ještě zmenšovaly.

 

Myčka má mít místo v každé kuchyni

Vestavné myčky do nové kuchyněCo se týče konkrétního výběru jednotlivých spotřebičů, určitě jsem věděla, že potřebuji myčku širokou 60 cm, protože hodně vařím a peču, a to znamená každý den spousty nádobí. Chtěla jsem také myčku, která má skrytý ovládací panel, prostě aby zvenku vůbec nešlo poznat, jestli se za dvířky skrývá obyčejná skříňka, nebo něco jiného.

Pořádná myčka ve vaší kuchyni chybí? Začněte jednat.

Pořiďte si taky pořádnou myčku

 

Není trouba jako trouba

Vestavná trouba a mikrovlnkaNechtěla jsem klasický sporák, ale desku a troubu zvlášť. Hlavním důvodem byla možnost umístit troubu výše. Přijde mi to mnohem praktičtější a bezpečnější, nemusím se k tomu ohýbat a vůbec, když se mi v troubě něco pěkného peče, můžu to pozorovat místo televize :). Chtěla jsem také vestavnou mikrovlnku, která by svým designem k vestavné troubě ladila, protože je mám umístěné těsně nad sebou. Moje představy nakonec dokonale naplnila značka Beko, kde jsem našla jak tu pravou horkovzdušnou troubu, tak mikrovlnku se spoustou funkcí

Mají už vaše trouby nejlepší léta za sebou? Tak to je čas na změnu.

Hodila by se vám nová trouba?

 

Srdce kuchyně? Jednoznačně varné centrum

Varné desky Beko do kuchyněCo se týče varné desky, zvolila jsem sklokeramickou také od značky Beko na dotykové ovládání. Je hezká, dobře se udržuje, ale kdybych desku měla vybírat teď znovu, volila bych indukční. Původně se mi totiž nechtělo investovat do nového nádobí, ale zpětně vidím, že to byla chyba. Na indukci se vaří lépe a rychleji. Výběru teleskopické digestoře naopak nelituji. Věděla jsem, že chci nenápadnou, barevně i vzhledově ladící jak k ostatním spotřebičům, tak k dekoru kuchyně. Volba opět padla na Beko, a to v nerezovém provedení. Digestoř kromě odsávání používám také jako další zdroj světla

Nejste spokojeni s podmínkami na vaření? Tak je vylepšete.

Vylepšete si podmínky na vaření

 

Bez chlazení a dobré kávy by to nešlo

Vestavná lednička s mrazákemDalší vestavný spotřebič, kterým je naše kuchyně vybavena, je kombinovaná lednička s mrazákem dole. Její maskování v kuchyni je stejné jako u myčky, zvenku není poznat, co je vlastně za dvířky schováno a přesně tak jsem si to přála. Poslední spotřebič, který má v mé kuchyni své čestné místo, je automatické espresso od značky Philips. Den bez kávy si snad už ani neumím představit.

Myslíte si také na novou lednici? Podělte se s námi o své sny a představy.

Sníte o nové lednici?

 

 

Vestavné spotřebiče v nové kuchyni v akci

Pusťte si video a užijte si jedinečnou online prohlídku kuchyně.

 

 

Kdo mi pomáhal? A kdo pomůže vám?

Výběr spotřebičů mi zabral dlouhé hodiny, a to se v nich orientuji. Na pomoc jsem si i tak přibrala kolegu Petra, se kterým jsem vše probírala a vždy mi dobře poradil. Petr je náš odborník na vestavné sety kuchyňských spotřebičů a osobně znám spoustu lidí, kterým poradil.

Kontaktovat ho můžete přes formulář, kam napíšete své požadavky, včetně částky, kterou plánujete utratit. Vše je naprosto nezávazné, záleží jen na vás, jak se nakonec rozhodnete. Naše služba šetří čas i peníze - cena za set spotřebičů vás u nás vyjde vždy levněji, než když byste každý kupovali jednotlivě. 


Cesta k nové kuchyni je snadná - stačí 7 kroků. Klikněte na “Chci novou kuchyň” a my vám těch 7 kroků ukážeme.

 

Chci taky novou kuchyň

 

Iveta Brožková

Autorka: Iveta Brožková
iveta@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Chcete novou dávku inspirace? Jsem tu pro vás. Mezi moje zájmy patří cestování a s tím spojené focení, sport a také jídlo včetně jeho vaření a pečení. Jistě vás proto nepřekvapí, že se spousta mých článků bude točit okolo kuchyně.

Kategorie článku