461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

jarní výprodej jarní výprodej

Chytrý telefon za dostupnou cenu

aktualizováno: 15. 3. 2024 Iveta Brožková

Nebaví vás způsob, jakým největší výrobců smartphonů ovládají trh? Myslíte si, že dávat desítky tisíc za chytrý telefon jsou vyhozené peníze? Že za tuto cenu nekupujete samotný smartphone, ale spíše jeho značku a image? Nejste v tom sami, poptávka po levných smartphonech neustále stoupá a vy tak máte na výběr z čím dál více modelů.

 

Samozřejmě je potřeba počítat, že technickými parametry se levné smartphony vlajkovým modelům největších světových značek nevyrovnají. Ne každý si je však může dovolit a i levný smartphone umí posloužit a jejich obliba roste. V oblasti chytrých dotykových telefonů začala doslova nová éra a trh se kompletně změnil.

 

Pro koho je levný smartphone vhodný?

Aby jsme vám pomohli při rozhodování, sestavili jsme pár podmínek, které pokud splníte, bude pro vás levný smartphone dobrá volba. Obecně lze říci, že běžnému člověku, který moderními technologiemi nežije, bohatě postačí i tato varianta chytrého telefonu. Pokrok jde totiž kupředu i u nich, což znamená jediné - za málo peněz získáte i tak hodně muziky

 

Máte omezený rozpočet

Tady je to myslím jasné. Buď na drahý telefon nemáte nebo vysoké částky investovat nechcete. Pohodový smartphone se dá pořídit do 3 000 Kč, vybavenější model seženete i za cenu kolem 5 000 Kč

 

Telefon chcete používat na používání sociálních sítí a surfování na internetu

Ano, internet a sociální sítě smartphonům nedělají žádné problémy, být v kontaktu s ostatními a prohlížet novinky na internetu zvládnete levou zadní.

Díky možnosti připojit se na Wi-fi k surfování ani nepotřebujete mobilní data, a být online tak můžete být v podstatě nonstop. 

Spořílek radí: Pokud používáte dvě SIM karty, třeba kvůli levnějším datům, určitě oceníte parametr Dual SIM, který umožňuje mít v telefonu vloženy zároveň dvě SIM karty. Simky používáte současně, pro změnu z jedné na druhou stačí v telefonu překliknout a je to. Nemusíte nic vypínat nebo složitě aktivovat.

 

Pokud chcete do svého telefonu stahovat aplikace

Většina levných smartphonů disponuje operačním systémem Android. Aplikace pro Android pak najdete v Google Play, kde můžete vybírat více než z milionu aplikací. Navíc jsou statisíce aplikací ke stažení zdarma, a to včetně těch nejlepších. Ze svého smartphonu pomocí nich můžete udělat svého osobního trenéra, GPS navigaci, meteorologa, nebo třeba herní konzoly. Možností a vylepšováků je opravdu mnoho.

 

Chytrý telefon chcete používat k prohlížení emailů

Prohlížení emailů v telefonu je jedna ze základních funkcí smartphonů a bez problémů to zvládnou i ty levnější varianty. Mít osobní asistentku pořád při ruce se vážně hodí.

 

Stačí vám průměrné fotografie

I levné smartphony mají většinou foťák, často i s bleskem. Foťáky jsou o něco horší, než ty u nejlepších modelů velkých značek, i tak ale dokážou vyfotit hezké fotografie. Pro uchování vašich vzpomínek úplně stačí. 

 

Vybrané značky levných smartphonů

Opravdový boom u nás zažila značka iGET, která kromě ceny umí zaujmout i designem. Další levné smartphony hledejte pod značkami CUBE1, Alcatel, Aligator, PRESTIGIO, myPhone či Huawei

Doporučila bych vám ale kromě značky sledovat také parametry, jako rozlišení displeje. Dále je dobré se zaměřit na to, zda telefon podporuje 3G nebo 4G (LTE) sítě a pokud tušíte, že budete potřebovat hodně prostoru na data, tak i slot na paměťovou kartu. Právě díky možnosti vložit do telefonu paměťovou kartu můžete mnohonásobně zvětšit jeho kapacitu.

 

Rada na závěr? I levný smartphone je lepší než žádný smartphone :).

 

Který smartphone je ten pravý?

Tyto 3 díky vašemu hodnocení zvítězily.

Stupně vítězů

Iveta Brožková

Autorka: Iveta Brožková
iveta@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Chcete novou dávku inspirace? Jsem tu pro vás. Mezi moje zájmy patří cestování a s tím spojené focení, sport a také jídlo včetně jeho vaření a pečení. Jistě vás proto nepřekvapí, že se spousta mých článků bude točit okolo kuchyně.

Kategorie článku