461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

jarní výprodej jarní výprodej

Jak vás mobilní klimatizace zbaví horkého vzduchu?

aktualizováno: 11. 3. 2024 Iveta Brožková

Kvalitní mobilní klimatizaceTeplejší léta nás nutí přemýšlet nad koupí klimatizace. Složité nástěnné klimatizační systémy nejsou pro každého a obyčejný větrák zařídí leda horký vánek. Jako nejlepší řešení se jeví mobilní klimatizace. Kam a jak ale vlastně odvádí horký vzduch?

 

Mobilní klimatizace má své plusy i mínusy

Jaké jsou hlavní výhody mobilních klimatizací?

Zapojení mobilní klimatizaceNejdříve se mrkneme na ty plusy. Těmi je především cena, která je oproti nástěnným klimatizacím mnohem příznivější - za mobilní ochlazovač domácnosti utratíte klidně o 2/3 méně. Pokud potřebujete chladit jen v těch nejteplejších dnech v roce, mobilní varianta je jistě výhodnějším řešením. 

Druhý velký plus vychází z názvu - je jím MOBILITA. Tu ocení především ti, kteří v létě pendlují mezi bytem nebo domkem a chalupou. Klimatizace můžete totiž převážet s sebou a mít tak příjemný chládek přesně tam, kde se zrovna nacházíte. To samé platí o přesouvání mezi pokoji. Přes den můžete klimatizovat obývací pokoj, na noc klimatizace zapnout v ložnici a není problém ani zchlazení v kuchyni při vaření.

 

A co mínusy? I ty lze zredukovat na minimum!

Mobilní klimatizace mají i přes své nesporné výhody jedno malé mínus. Tím je problém, co s horkým vzduchem, který klimatizace vypouští? Hodně lidí si myslelo, že mobilní klimatizace je mašinka, která nasaje horký vzduch, který zázračně ochladí a vyfukuje jen studený vzduch. Bohužel to takhle snadné není.

Vývod klimatizaceSoučástí mobilní klimatizace je hadice a výfuk, kterým se horký vzduch odvádí. Tato hadice by měla vést z bytu ven, což ale není vždycky úplně jednoduché. Málokomu se totiž chce probourávat díra do zdi - protože co s takovou dírou v zimě? Druhou možností je pak vyvést hadici z okna. Jenže… Při otevřeném okně klimatizace nebude fungovat zrovna ideálně - z venku se do bytu bude totiž neustále dostávat horký vzduch, takže k ochlazení vlastně nedojde. 

Co tedy s tím? Řešení je naštěstí snadné. S každou lepší mobilní klimatizací už automaticky získáváte příslušenství - těsnící vložku do okna, kterou nasadíte mezi křídlo okna a jeho rám, čímž se brání přístupu horkého vzduchu zvenku do interiéru. Tato těsnící vložka je nastavitelná, padne tedy do různých typů oken. V sobě má pak otvor, do kterého přesně pasuje hadice s výfukem. K upevnění vložky se pak používají speciální přísavky, které také bývají součástí balení. 

Efektivnímu používání mobilní klimatizace tak už nic nebude bránit!

 

 

Za kolik se dá mobilní klimatizace sehnat?

 

 

Zajímá vás o mobilních klimatizacích něco dalšího, co jste se v článku nedozvěděli? Ptejte se!

 

Iveta Brožková

Autorka: Iveta Brožková
iveta@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Chcete novou dávku inspirace? Jsem tu pro vás. Mezi moje zájmy patří cestování a s tím spojené focení, sport a také jídlo včetně jeho vaření a pečení. Jistě vás proto nepřekvapí, že se spousta mých článků bude točit okolo kuchyně.

Kategorie článku