461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Souboj televizí: LG vs. Samsung

aktualizováno: 16. 7. 2024 Katka Vodová

Televize Samsung a LGPřemýšlíte o nákupu nové chytré televize a rádi byste se v nich zorientovali? Přinášíme vám krátké shrnutí dvou oblíbených modelů TV značek LG a Samsung. Disponují vším, co se od moderních TV žádá a jejich nákup vás nezruinuje.

 

 

LG 40LF630V

LG 40LF630V​

 

Samsung UE40J6302

Samsung UE40J6302

 
Co nám prozradí značka?
 

Jihokorejská značka LG je na trhu už od roku 1958 a její motto je známé “Life´s Good”, tedy život je dobrý.

 

Samsung má svůj původ také v Jižní Koreji, elektronikou se začala zabývat v roce 1969, ale její historie sahá až do roku 1938. Současným mottem je “Inspirovat svět, vytvářet budoucnost”.

 
Jaké benefity televize musíme určitě zmínit?
 

LG vyniká funkcí Quick Setting, díky čemuž můžete snadno měnit nastavení obrazu. Ve spodní části obrazovky se objeví spouštěcí panel, pomocí kterého jdou prohlížet aplikace, programy či obsah na USB, aniž byste museli vypnout právě běžící pořad.

 

Clear Motion Rate se zas postará o čistý obraz i během rychlých scén. Prohnutý panel vás zase vtáhne do děje, protože všechny body obrazu budete mít stejně daleko od sebe. Precizní kovové provedení zase ocení milovníci moderního designu

 
Čas na tvrdá čísla. Kterým věnovat pozornost?
 

Úhlopříčka: 100 cm
Rozlišení: 1920 x 1080 px FHD
Rychlý posun obrazu: 450 MCI

 

Úhlopříčka: 101 cm
Rozlišení: 1920 x 1080 px FHD
Rychlý posun obrazu: 800 Hz

 
Smart funkce, aneb co chytrého TV nabízí?
 

LG se pyšní platformou LG webOS 2.0, díky čemuž lze sledovat nespočet nejrůznějších programů. Ty seženete v LG Content Storu. Nebudete omezeni jen na to, co zrovna poběží na standardních programech, zdroje zábavy se stanou takřka nekonečné. Při nastavování vám bude pomáhat Bean Bird, chytrý ptáček ve tvaru fazolky. 

 

I Samsung nabízí mnoho chytrých funkcí, v nichž se zorientujete pomocí menu Smart Hub. Přepínání mezi aplikacemi je velmi snadné a najednou v klidu zvládnete více věcí, TV je na to připravena. Můžete tak zároveň sledovat oblíbený program a hledat informace na internetu. Menu si navíc můžete lehce upravit dle sebe.

 
A co WiFi?
 

Žádné strachy, LG disponuje integrovaným WiFi připojením, takže i na TV můžete brouzdat internetem.

 

Samsung jde také s dobou, i u něj integrované WiFi najdete a můžete trávit čas online.

 
Jak jsou na tom TV s bezdrátovým sdílením?
 

LG přináší funkci Smart Share. Je to praktický způsob propojení digitálních zařízení s TV, ať už se jedná o fotoaparáty, mobily nebo tablety a zbavíte se otravných kabelů.

 

Službou Easy Sharing zase propojíte mobilní zařízení s televizemi Samsung. Navíc si můžete nasdílet i obsah z TV do telefonu, takže nic nezmeškáte, ani když si musíte odskočit.

 
Co říci závěrem?
 

Pokud toužíte po televizi disponující chytrými funkcemi, LG i Samsung jsou výborná volba. Televize Samsung si vás získá díky skvělému obrazu, televizi LG můžeme doporučit pro jednoduché ovládání a skvělou cenu. 

 

Rozhodně si ale stojíme za tím, že LG i Samsung jsou na špičce žebříčku televizí. Ani s jednou značkou neuděláme chybu. Možná je to někdy věc vkusu a živnostní stylu - jako odvěký boj Apple versus Samsung.

 

 

Můj názor znáte, teď si obě krásky můžete sami prohlédnout

  • LG 40LF630V

    LG 40LF630V
    12 990 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Smart LED televize LG s úhlopříčkou 100 cm, vlastním operačním systémem webOS a plným připojením k internet...

  • Samsung UE40J6302

    Samsung UE40J6302
    14 970 Kč
    Dostupnost na dotaz

    LED Smart televize Samsung s úhlopříčkou 101 cm, Full HD rozlišením, zakřivením obrazovky, vysokou kvalitou...

 

LG, nebo Samsung? Nebojte se nám napsat do diskuze

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku