461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

Sencor roboty PAUL

Blíží se MDŽ. Místo karafiátu jí uvařte večeři

aktualizováno: 7. 4. 2024 Katka Vodová

Mezinárodní den ženPokud máte ve svém okolí ženy, na kterých vám záleží, připravte pro ně MDŽ, na které jen tak nezapomenou. A nemusí to být jen vaše partnerky, potěšit můžete maminky, sestry, dobré kamarádky nebo dcery. Jak na to? Přinášíme návod.

 

Zapomeňte na ošuntělé karafiáty, ty už se dávno nenosí. Místo toho pro ně připravte netradiční večeři, buďte k nim pozorní a pro jednou se starejte vy o ně. Ženy totiž rozhodně je potřeba oslavovat. Bez nich bych tady nebyl já, ani vy a ani nikdo ostatní. Ženy jsou prostě nenahraditelné a na nás mužích je, abychom si jich vážili, podporovali je a brali je za rovnocenné partnery.

 

Snadný recept na večeři, s kterým zabodujete

Jedná se sice o salát, ale díky sýru po něm mít hlad nebudete, příprava je nenáročná a kombinace chutí jednoduše dokonalá. Úspěch u žen zaručen, ale nebojte - i vy si pochutnáte. 

Co je k přípravě večeře pro dva potřeba a jak na ní?

  • 4 hrsti salátu - použít můžete rukolu, polníček nebo ledový salát
  • 2 větší nebo 4 menší červené řepy
  • 150 g kozího sýra (pokud ho nemáte rádi, tak jiný neochucený čerstvý sýr)
  • hrst dýňových semínek
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžičky medu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Jako první věc si zapněte troubu na 200°C a připravte řepu. Omyjte jí, ale slupku nechte. Každou řepu zvlášť položte na kousek alobalu, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pořádně zabalte do alobalu. Až budete mít všechny řepy, dejte je na plech a péct, budou potřebovat alespoň hodinu. Čím větší jsou, tím déle se pečou.

Dál si připravte zálivku. Smíchejte 2 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce olivového oleje a 2 lžičky medu, přidejte sůl a pepř a pořádně promíchejte. Vyzkoušejte, jaká zálivka je a případně dolaďte podle chuti. 

Nyní jsou na řadě semínka a ořechy, ty si pouze nasucho opražte na pánvi, dokud nezačnou vonět a zlátnout. Připravte také salát, omyjte ho, osušte, případně pokrájejte a dejte na talíř. 

Až bude řepa hotová, vyndejte jí z trouby, odstraňte alobal a oloupejte jí. Mnohem lépe vám to půjde, když nebude tak teplá, takže si jí nechte trochu vychladnout. Po oloupání si jí nakrájejte na tenké plátky a je načase servírovat. Talíře se salátem pokapejte zálivkou a přidejte řepu. Navrch přidejte sýr a směs semínek a ořechů a máte hotovo. Doporučuji podávat s dobrým vínem a dobrou náladou.

 

Pár fotek, když jsem tuto pochoutku připravoval já

Uvařte ženě večeřiPříprava večeře k MDŽVečeře pro ženu k Mezinárodnímu dni žen

 

Vzkaz pro ženy

Milé ženy, líbilo by se vám, kdyby pro vás někdo takovou večeři přichystal?

Řekněte si o ní! Vyplňte ve formuláři níže vaše jméno, e-mail toho, od koho by vás večeře nejvíce potěšila a přidat můžete i vzkaz. Já dotyčnému návod doručím, včetně případného vzkazu. Pak už vám bude stačit rezervovat si na 8. března volný večer :). E-mail odešleme během pár sekund.

O své soukromí se bát nemusíte, my vše jen zprostředkujeme a data hned automaticky smažeme. Jak takový e-mail bude vypadat, si můžete prohlédnout zde v náhledu.

 

Komu máme recept poslat?
Kdo by si rád na MDŽ pochutnal na dobré večeři?
Co máme dotyčnému vzkázat?

 

Chcete si s námi povídat? Zapojte se do diskuze

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku