461 100 150 Po–Pá 9.00–16.00 zavolejte mi

10 výhod amerických ledniček - znáte je všechny?

aktualizováno: 14. 7. 2024 Katka Vodová

americka ledniceJaké výhody s sebou přináší americká lednice?

My jsme jich pro vás sepsali rovnou 10.

 

Americké ledničkyNení lednička, jako lednička. A o těch moderních to platí dvojnásob. V našich zeměpisných šířkách se tradičně setkáte s ledničkami kombinovanými, monoklimatickými, ale výjimkou nejsou ani ledničky americké.

Jaké výhody s sebou americké chladničky nesou a proč by měly zdobit právě vaši kuchyni? To se dozvíte o několik řádků níže.

 

Výhoda č. 1 – velký vnitřní prostor

americká ledničkaAmerické ledničky v první řadě vynikají svým vnitřním objemem, který prostor klasických ledniček mnohdy převyšuje i dvojnásobně. Pojme tedy mnohem více potravin.

Tento typ chladniček je často vybaven dvěma křídly, která taktéž poskytují dostatek úložného prostoru.


Výhoda č. 2 – nízká spotřeba a šetrnost k životnímu prostředí

Výrobci amerických ledniček kladou velký důraz na spotřebu a ohleduplnost k životnímu prostředí. Nejčastěji jsou prodávané ledničky označeny jako A++ nebo A+++ a jejich denní spotřeba se pohybuje kolem 0,9 – 1,5 kWh. 

 

Výhoda č. 3 – množství praktických funkcí

Americké ledničky disponují celou škálou praktických funkcí. Nejen že si s jejich pomocí můžete nalít osvěžující a vždy perfektně vychlazené nápoje, také pro vás připraví led nebo ledovou tříšť. Zkrátka a jednoduše taková lednička je praktickým pomocníkem, který se hodí do každé kuchyně. 

 

Výhoda č. 4 – čerstvá voda 24 hodin denně

napojovy automat, davkovac vodyJak již bylo zmíněno výše, jednou z funkcí amerických ledniček je nápojový automat. Zbavte se všudypřítomných PET lahví, zapomeňte na výrobníky sodovky. Se svou ledničkou můžete mít čerstvé nápoje vždy vychlazené na požadovanou teplotu. 


Výhoda č. 5 – designová přitažlivost

Ledničky tohoto typu jsou dokonalou designovou záležitostí. Jejich rozměry, stejně jako celokovové provedení, padne do oka všem milovníků designové dokonalosti a té pravé americké krásy.

 

Výhoda č. 6 – zabudovaný výrobník ledu a ledové tříště

vyrobnik leduMnoho amerických ledniček disponuje výrobníkem ledu a ledové tříště. Zapomeňte na složité dolívání vody a následné vyklepávaní kostek z klasických vaniček na led. Vyzkoušejte moderní alternativu díky praktických funkcím amerických ledniček.

 

Výhoda č. 7 – robustní konstrukce

Americké ledničky jsou obecně robustnější, než ty klasické. Standardní rozměry převyšují zhruba o 40 centimetrů. Jejich výška je také o něco větší. To vám však nemusí bránit v tom, abyste tuto ledničku umístili i do menších kuchyní. Pokud se vám podaří zkombinovat ostatní prvky v místnosti a využít volného místa v maximální míře, pak se tyto ledničky stanou dokonalou dominantou místnosti.

 

Výhoda č. 8 – beznámrazový systém

no frost lednickyBeznámrazový nebo No Frost systém je jednou z dalších výhod, kterými se tyto ledničky mohou pochlubit. Díky systému k sobě jednotlivé potraviny nepřimrzají a vy si tak můžete v klidu odebrat třeba pouhý jeden krajíc ze zamrazeného chleba namísto postupného odmrazování celého bochníku.

Zároveň také nedochází k namrzání samolepek nebo etiket, které jsou součástí vakuovaných mas a dalších výrobků. Tyto etikety nebo vaše poznámky jsou tedy neustále perfektně čitelné. No a kdo by chtěl odsekávat led ze stěn lednice? Nikdo.

 

Výhoda č. 9 – domácí bar

americke lednice s domacim baremDalší z funkcí amerických ledniček spočívá v možnosti proměnit svou ledničku na domácí bar. Díky domácímu baru máte totiž okamžitý přístup ke svým oblíbeným nápojům, včetně prostoru, ve kterém si můžete nápoje komfortně nalévat.  

 

Výhoda č. 10 – cenová přijatelnost

Jak můžeme vidět z výše uvedeného, americké ledničky disponují mnohými praktickými funkcemi a celou řadou vychytávek, jež zaručeně ocení každý bez rozdílu. Člověk by tedy pochopitelně očekával, že tento praktický pomocník do poslední koruny vyluxuje váš bankovní účet. Opak je ovšem pravdou. Americké ledničky pořídíte v průměru za 18 – 30 tisíc. Pokud se vám navíc podaří natrefit na slevu nebo akční výprodej, můžete je zakoupit ještě výhodněji! 

 

 

 

Nejlepší ameriky jste vybrali a ohodnotili vy

Vybírat můžete z mnoha americký ledniček, ale vy si pokaždé nějaké oblíbíte.

Tyto 3 díky vašemu hodnocení a recenzím zvítězily.

Stupně vítězů

  • Beko GNE 114612 X

    Beko GNE 114612 X
    29 613 Kč
    Dostupnost na dotaz

    8 hodnocení Americká čtyřdveřová chladnička BEKO v sobě skrývá část, která se nazývá MULTI-ZONE. Může být dle potřeby p...

  • Haier HB22 FWRSSAA SBS

    Haier HB22 FWRSSAA SBS
    45 008 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Americká chladnička Haier s automatickým výrobníkem ledu, dávkovačem vody a beznámrazovým systémem. Energet...

    • beznámrazový systém
  • Daewoo FRN Q19FABQI

    Daewoo FRN Q19FABQI
    39 738 Kč
    Dostupnost na dotaz

    Americká chladnička Daewoo s výrobníkem ledu, nápojovým automatem a domácím barem. Objem 512 litrů a energe...

Katka Vodová

Autorka: Katka Vodová
katka@sporilek.cz
Facebook Spořílek.czTwitter Spořílek.czYoutube Spořílek.czGoogle Plus Spořílek.cz

Jsem zatím stále školou povinná, do Magazínu tak přispívám pouze ve svém volném čase. Zjistila jsem, že spoustě lidí dělá problémy výběr elektro spotřebičů, snažím se proto pro ně psát přehledné rádce, kteří výběr usnadní. Občas také přidám článek s tipy do domácnosti.

Kategorie článku